Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Άνοδο 13% στα χρηματιστήρια παγκοσμίως προβλέπει για το 2011 η Credit Suisse

tags :
Άνοδο 13% στα χρηματιστήρια παγκοσμίως προβλέπει για το 2011 η Credit Suisse
Η Credit Suisse μπαίνει κι αυτή στο χορό των ελπιδοφόρων προβλέψεων στα χρηματιστήρια για το 2011.
Η τεχνική ανάλυση για τις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως δείχνει ότι η διάθεση ρίσκου για τοποθετήσεις σε μετοχές θα αυξηθεί εντός του 2011 αλλά σε μικρό βαθμό. Ωστόσο, ο δείκτης εμπιστοσύνης στα χρηματιστηριακά χαρτιά βρίσκεται στην υψηλότερη τιμή του την τελευταία τετραετία.
Ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός όμιλος θεωρεί ότι οι αγορές της Ευρώπης θα παρουσιάσουν μειωμένη άνοδο λόγω του φόβου της κρίσης χρέους και η αγορά της Κίνας θα παρουσιάσει αστάθεια λόγω του πληθωρισμού την χώρας, που επηρεάζει άμεσα το δείκτη Shanghai Composite.
Η Credit Suisse θεωρεί ότι υπάρξει άνοδος 13% στα χρηματιστήρια την επόμενη χρονιά σε όλο τον κόσμο με αιχμή του δόρατος το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τις χρηματαγορές των αναδυόμενων χωρών πλην της Κίνας.
Ο πληθωρισμός της τελευταίας θα κινηθεί σταθερά υψηλότερα αλλά θα καταστεί ελέγξιμος μέσα στο πρώτο τρίμηνο του προσεχούς έτους. Δεν αποκλείει η Credit Suisse ενισχυτικές παρεμβάσεις της οικονομίας της Κίνας από την People's Bank of China, όπως ενίσχυση των αποθεμάτων των τραπεζών ή αύξηση των βασικών επιτοκίων της χώρας. Μεγάλος φόβος όμως των Κινέζων είναι η ραγδαία αύξηση των τιμών των εξαγωγών.
Η Credit Suisse εκτιμά στα 500 δις ευρώ τη συνολική χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί από πλευράς Ευρώπης στους 12 μήνες του 2011 προκειμένου να σταθεροποιηθεί η προβληματική περιφέρεια της ευρωζώνης.
Σε ό,τι αφορά τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εκπλήσσει θετικά η πρόβλεψη για την αύξηση της εγχώριας ζήτησης ανάμεσα στις χώρες για τοποθετήσεις. Αναμένεται ενίσχυση των κεφαλαιοποιήσεων των μετοχών.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης