Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Λύθηκε το μυστήριο γιατί δέχθηκε τόσες πιέσεις το δικαίωμα της Alpha bank….που αφορά το 2011 – Μέσω της Morgan Stanley η Εθνική πούλησε τα δικαιώματα μετοχών που κατείχε στην Alpha bank – Απορροφούν την προσφορά J P Morgan και Citi

  Λύθηκε το μυστήριο γιατί δέχθηκε τόσες πιέσεις το δικαίωμα της Alpha bank….που αφορά το 2011  – Μέσω της Morgan Stanley η Εθνική πούλησε τα δικαιώματα μετοχών που κατείχε στην Alpha bank – Απορροφούν την προσφορά J P Morgan και Citi
Λύθηκε το μυστήριο γιατί πιέστηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες το δικαίωμα της Alpha bank και συνέχισε να υποχωρεί ακόμη και μετά τις ασφαλείς πληροφορίες ότι η αύξηση των 550 εκατ ευρώ καλύφθηκε.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η αιτία είναι μια ιστορία του Μαρτίου του 2011.
Η Εθνική τότε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Alpha bank για deal.

Η συμφωνία δεν προχώρησε αλλά η Εθνική είχε χρησιμοποιήσει την Morgan Stanley για να αποκτήσει μετοχές της Alpha bank και μάλιστα στις 14 Μαρτίου του 2011 είχε υπάρξει και ανακοίνωση στο χρηματιστήριο  όπου ανέφερε ότι η αμερικανική επενδυτή τράπεζα είχε αποκτήσει αυτοβούλως – αναφερόταν τότε – 5,1%.
Αυτό το 5,1% της Morgan Stanley που μειώθηκε εν συνεχεία αλλά όχι δραματικά ήταν για λογαριασμό της Εθνικής.
Η Εθνική λοιπόν πουλάει τα δικαιώματα των μετοχών που κατέχει ή κατείχε μέσω της Morgan Stanley.
Δεν είναι τυχαίο ότι χθες η Morgan Stanley πούλησε 5-6 εκατ τεμάχια δικαιωμάτων της Alpha bank.
Ενεργή στήριξη όπως και κάθε μέρα παρέχει η J P Morgan που αγόρασε ειδικά χθες 12 εκατ δικαιώματα και βεβαίως η Citigroup.
Έτσι εξηγείται η πίεση στην Alpha bank και ειδικά στο δικαίωμα της μετοχής.
Ωστόσο το δικαίωμα πιέζεται και για ένα άλλο λόγο, άπαξ και καλύφθηκε η αμκ το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα warrants ατονεί.
Ούτως η άλλως τα warrants των Βερμούδων χρειάζονται προσοχή.....

Το www.bankingnews.gr είχε επισημάνει πρόσφατα

Παράδοξα πράγματα συμβαίνουν στην χρηματιστηριακή αγορά.
Με βάση την λογική αν κάποιος ήθελε να κερδοσκοπήσει στην Alpha ή ακόμη και να κινηθεί επενδυτικά θα έπρεπε να συμβεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που διαδραματίζεται στο χρηματιστήριο.
Στο παρελθόν ποια θα ήταν μια συνηθισμένη κατάληξη;
Προς το τέλος της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος σχεδόν θα είχε χάσει την αξία του.
Τι συμβαίνει ακριβώς στις τωρινές αμκ;
Η Alpha bank κάλυψε την αύξηση κεφαλαίου, συγκεντρώνει τα 550 εκατ ευρώ έχοντας μάλιστα και αυξημένη ζήτηση.
Τα δικαιώματα της αύξησης λήγουν στις 27 Μαΐου δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
Η τιμή των δικαιωμάτων υποχωρεί στα 1,13 ευρώ με τεράστιους όγκους καθημερινά.
Η μετοχή στην δευτερογενή αγορά της Alpha bank στα 0,56 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 1,3 δισεκ. ευρώ.
Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι θα έπρεπε να συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.
Να ενισχύεται το δικαίωμα καθώς εμπεριέχεται την δυνατότητα συμμετοχής στην αμκ και απόκτησης warrants.
Αντιθέτως η μετοχή είναι γυμνή, ορφανή δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση της 14ης Μαρτίου 2011

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται το εξής : Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι έλαβε γνώση και δημοσίευσε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν.3556/2007 δήλωση/γνωστοποίηση της Morgan Stanley ότι, μέσω των Morgan Stanley and Co. International PLC and Morgan Stanley and Co. Inc. New York, επηύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 5,1%. Η απόκτηση του ανωτέρω ποσοστού διενεργήθηκε αυτόκλητα (unsolicited), δίχως, ως είθισται στις περιπτώσεις ενδιαφερομένων θεσμικών επενδυτών, να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή επικοινωνία με τον εκδότη.
H Morgan Stanley έχει μεταξύ άλλων ενεργήσει, αφενός μεν ως κύριος σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με την από 18ης Ιανουαρίου 2011 πρόταση συγχώνευσης της ΕΤΕ προς την Alpha Bank, την οποία η ΕΤΕ χαρακτήρισε ως φιλική, και αφετέρου ως συνδιαχειριστής βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ τον Σεπτέμβριο 2010.
Η Alpha Bank θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και, όπως πάντα θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των μετόχων, των εργαζόμενων και των πελατών της, ιδιαίτερα μέσα στην αβεβαιότητα της τρέχουσας συγκυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης