Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μελέτη κόλαφος του Boston Consulting Group για το παγκόσμιο banking - Οι τράπεζες - μεγαθήρια κινδυνεύουν με αφανισμό - Μόνο τρεις θα επιβιώσουν, διατηρώντας το μέγεθός τους - Ποιες είναι;

tags :
Μελέτη κόλαφος του Boston Consulting Group για το παγκόσμιο banking - Οι τράπεζες - μεγαθήρια κινδυνεύουν με αφανισμό - Μόνο τρεις θα επιβιώσουν, διατηρώντας το μέγεθός τους - Ποιες είναι;
Οι τράπεζες - μεγαθήρια ανά τον κόσμο κινδυνεύουν με αφανισμό! Οι μεγαλύτεροι "παίκτες" του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, μπορεί να εξαφανιστούν!
Στο ανωτέρω συμπέρασμα καταλήγει ούτε λίγο, ούτε πολύ, μελέτη κόλαφος για το παγκόσμιο banking, την οποία συνέταξε το Boston Consulting Group.
"Oι νέοι ρυθμιστικοί κανόνες για τις τράπεζες, αλλά και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων τους θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε δραματική συρρίκνωση τις ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη", σημειώνεται στην εν λόγω μελέτη.
Και τονίζεται: Από τις 28 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, μόνο τρεις θα κατορθώσουν να διατηρήσουν το μέγεθός τους. Αυτές οι τρεις είναι οι εξής:
- Goldman Sachs
- Deutsche Bank
- JP Morgan
Κατά το Boston Consulting Group, αρκετές ισχυρές τράπεζες, όπως οι Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Morgan Stanley, θα πρέπει να αποχωρήσουν από ορισμένους κλάδους στους οποίους μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται, να μειώσουν προσωπικό και γενικά να επανακαθορίσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα... προκειμένου να επιβιώσουν!
Αλλά και οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, JP Morgan - σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη - για να διατηρήσουν το μέγεθός τους θα πρέπει να μειώσουν κατά 10% το λειτουργικό τους κόστος.
"Η ουσιαστική προσπάθεια για μείωση του λειτουργικού κόστους από την πλευρά των τραπεζών δεν έχει ακόμη αρχίσει...", σχολιάζει ο Shubh Saumya, κορυφαίος στέλεχος του Boston Consulting Group, προαναγγέλλοντας νέο κύμα απολύσεων στον διεθνή τραπεζικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης