Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε τεντωμένο σκοινί η τρικομματική κυβέρνηση - Σαμαράς προς υπουργούς: «Συνεννοηθείτε μεταξύ σας!» - Ολοκληρώθηκε άρον άρον το υπουργικό συμβούλιο - Απρόσμενη απουσία Μανιτάκη στη σκιά των αποσύρσεων επίμαχων διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο

tags :
Σε τεντωμένο σκοινί η τρικομματική κυβέρνηση - Σαμαράς προς υπουργούς: «Συνεννοηθείτε μεταξύ σας!» - Ολοκληρώθηκε άρον άρον το υπουργικό συμβούλιο - Απρόσμενη απουσία Μανιτάκη στη σκιά των αποσύρσεων επίμαχων διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο
(upd3)Εξαιρετικά εύθραυστες είναι οι ισορροπίες για την τρικομματική κυβέρνηση, στη σκιά των αποσύρσεων των επίμαχων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για τους συμβασιούχους και τις συντάξεις του ΟΑΕΕ.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι η συνεδρίαση - εξπρές του υπουργικού συμβουλίου, η διάρκεια της οποίας δεν ξεπέρασε τα 40 λεπτά.
"Συνεννοηθείτε μεταξύ σας!" και "Όχι άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου" ήταν το αυστηρό μήνυμα που μετέφερε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης δεν μετείχε στις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου, καθώς, κατά τις πληροφορίες, φέρεται να επικαλέστηκε λόγους υγείας την τελευταία στιγμή.
Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού πριν από μερικές ώρες ο Α. Μανιτάκης αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τους συμβασιούχους του Δημοσίου.
Εν μέσω των οξύτατων αντιδράσεων, ο Α. Μανιτάκης αναγκάστηκε να αποσύρει την εν λόγω διάταξη, η οποία προέβλεπε την άρση δικαστικών αποφάσεων υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων στο Δημόσιο.
Την αντίθεσή του στην επίμαχη διάταξη, είχε εκφράσει ξεκάθαρα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτης, του οποίου η υπογραφή ήταν απαραίτητη για την ισχύ του μέτρου.
Όπως έγινε γνωστό από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, η διάταξη θα επανακατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.
Ειδικότερα, ο κ. Μπαλτάκος γνωστοποίησε ότι θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως το "περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών".

Σαμαράς: Η Ελλάδα της ανάκαμψης θα νικήσει - Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο


Νέο μήνυμα αισιοδοξίας προς την ελληνική κοινωνία ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και ότι ήδη φαίνεται φως στο τούνελ έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Ν.Τσούκαλη.
«Η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, προσθέτοντας:  «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης