Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε δύσκολη θέση ο Α. Μανιτάκης – Ένα βήμα πριν την έξοδο από την κυβέρνηση;- Τετ-α-τετ με τον Φ. Κουβέλη - ΔΗΜΑΡ: Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης

tags :
Σε δύσκολη θέση ο Α. Μανιτάκης – Ένα βήμα πριν την έξοδο από την κυβέρνηση;- Τετ-α-τετ με τον Φ. Κουβέλη - ΔΗΜΑΡ: Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης
(upd3) Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά την απόρριψη από την Τρόικα του νέου σχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Ο κ. Μανιτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, τις μεταρρυθμιστικές δράσεις και τα σχέδια στελέχωσης προσωπικού των Υπουργείων και των φορέων.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο αναφέρουν ότι ο υπουργός είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», το κλίμα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι εξαιρετικά «βαρύ» εδώ και αρκετές εβδομάδες και συγκεκριμένα από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στα μέσα Μαρτίου, όταν και πάλι είχε διαπιστωθεί αδιέξοδο στα θέματα του Δημοσίου.
Ο πρωθυπουργός, προκείμενου να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον Φ.Κουβέλη, ανέλαβε ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εμπλουτίσει με αριθμούς το σχέδιο Μανιτάκη, το οποίο όμως και πάλι δεν κάλυψε την Τρόικα.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο Αντ.Σαμαράς προειδοποίησε για το αδιέξοδο, πιέζοντας τον Αντ.Μανιτάκη να επιταχύνει τις διαδικασίες της αξιολόγησης και παράλληλα να παρουσιάσει έναν ακριβή αριθμό επίορκων, έτσι ώστε να καμφθούν οι επιφυλάξεις των εκπροσώπων των δανειστών.
Οι εξελίξεις με τον κ. Μανιτάκη μπορεί να οδηγήσουν σε ευρύτερη κυβερνητική κρίση, καθώς το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με το Φώτη Κουβέλη, φέρεται να στηρίζει πλήρως η ΔΗΜΑΡ. Πάντως, αργά την Παρασκευή το βράδυ, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως ο κ. Σαμαράς στηρίζει το σχέδιο του κ. Μανιτάκη.
Τη δυσαρέσκεια της ΔΗΜΑΡ για τις διαρροές από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Πολιτικής κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή στη Βουλή σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους επίορκους υπαλλήλους.


Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Φ. Κουβέλη για τον Αντ. Μανιτάκη

Δεν τίθεται θέμα για τον Αντώνη Μανιτάκη, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα από το περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ.Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη.


ΔΗΜΑΡ: Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης
Το μήνυμα ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης, που πρέπει να προχωρήσει  γοργά αλλά στη βάση των νόμων και του Συντάγματος στέλνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εκφράζει την πλήρη πολιτική του στήριξη στον κ. Αντώνη Μανιτάκη.
Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ.  Κουβέλη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο ανεπίσημων δηλώσεων που τον εμφάνιζαν σαν το ...αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Η συνάντηση  διήρκεσε περίπου μια ώρα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 2.15 το μεσημέρι. Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πλήρη πολιτική στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον κ. Μανιτάκη και  επεσήμανε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης. Εξάλλου, όπως επεσήμανε στο «ΒΗΜΑ» ο  υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΔΗΜΑΡ κ. Σάκης Παπαθανασίου το πρόγραμμα της κινητικότητας, οι μετατάξεις, η διαθεσιμότητα αλλά και η έξοδος από το δημόσιο όσων ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα, για παράβαση καθήκοντος, για πλημμελή άσκηση του έργου τους πρέπει να προχωρήσουν στη βάση της νομιμότητας. «Η εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων πρέπει να υπάρχει σε όλες τις διαδικασίες», τόνισε ο κ. Παπαθανασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης