Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κατηγορηματικά διαψεύδονται από την ΤτΕ τα σενάρια που φέρουν μέρος της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank να καλύπτουν οι καταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ – Το ΤΧΣ και οι ιδιώτες μέτοχοι θα εισφέρουν τα κεφάλαια στις τράπεζες

 Κατηγορηματικά διαψεύδονται από την ΤτΕ τα σενάρια  που φέρουν μέρος της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank να καλύπτουν οι καταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ – Το  ΤΧΣ και οι ιδιώτες μέτοχοι  θα εισφέρουν  τα κεφάλαια  στις τράπεζες
Κατηγορηματικά διαψεύδονται τα σενάρια που φέρουν την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank ή και άλλων τραπεζών να καλύπτουν οι καταθέτες άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Η ΤτΕ σε ερώτηση που θέσαμε απάντησε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με κεφάλαια του ΤΧΣ και από την συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στις συστημικές και μη συστημικές τράπεζες.

Οι καταθέτες στην Ελλάδα ανεξαρτήτως ποσού δεν θα έχουν καμία εμπλοκή στις ανακεφαλαιοποιήσεις και όσοι διαρρέουν τέτοιες φήμες είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Οι φήμες ξεκίνησαν από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν οι πληροφορίες ότι η Τρόικα ζητάει 2 αυξήσεις κεφαλαίου μια για την Εθνική και μια για την Eurobank.
Το www.bankingnews.gr διερευνώντας το θέμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι με φόβητρο τις καταθέσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό εμπλέκοντας τις καταθέσεις, τις μη εξασφαλισμένες καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Όμως μπορεί να ειπωθεί ότι η τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από το ΤΧΣ και τους ιδιώτες μετόχους και όχι τους καταθέτες.
Προφανώς οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, προκαλούν αβεβαιότητα και ανησυχίες αλλά ότι αναφέρεται περί εμπλοκής καταθετών π.χ. στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank είναι όχι μόνο ανυπόστατο και επικίνδυνο.
Το www.bankingnews.gr δημοσιοποιεί την φήμη αυτή όχι για να προκαλέσει πανικό αλλά για να υπερτονήσει την διάψευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης