Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εξώδικη διαμαρτυρία της Ελληνικής τράπεζας στο www.bankingnews.gr επειδή παρουσιάσαμε πληροφορίες πολιτικού παράγοντα που έκανε λόγο για ειδικό resolution και στην Ελληνική - Διαψεύδει η τράπεζα

tags :
Εξώδικη διαμαρτυρία της Ελληνικής τράπεζας στο www.bankingnews.gr  επειδή παρουσιάσαμε πληροφορίες πολιτικού παράγοντα που έκανε λόγο για ειδικό resolution και στην Ελληνική - Διαψεύδει η τράπεζα
Λάβαμε από την Ελληνική τράπεζα την 3η μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου – όσες έχουν απομείνει μετά τις καταστροφικές για τον κλάδο πολιτικές αποφάσεις αλλά και μέτρα που έλαβε η Κεντρική τράπεζα, εξώδικη διαμαρτυρία.
Αφορμή ήταν δημοσίευμα του www.bankingnews.gr στις 28 Φεβρουαρίου το οποίο σε ειδικό resolution θα ενταχθεί και η Ελληνική τράπεζα.

Ο πλήρης τίτλος του ρεπορτάζ ήταν Μεθοδεύεται από Τρόικα και Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου η διάσπαση σε good και bad bank της τράπεζας Κύπρου – Σε ειδικό resolution θα ενταχθεί και η Ελληνική τράπεζα – Ο Δημητριάδης ΚτΚ εκθέτει την Κύπρο, τις τράπεζες και την οικονομία.
Για το εν λόγω άρθρο είχαν υπάρξει ανανεώσεις του κειμένου, μια εκ των οποίων περιλάμβανε τα εξής.
O Νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής τράπεζας Κώστας Καραγιάννης επικοινώνησε με το www.bankingnews.gr στις 15:30 και μας διαμαρτυρήθηκε  λέγοντας ότι αν δεν κατεβάσουμε την αναφορά για την Ελληνική τράπεζα σε δέκα λεπτά θα προβεί σε μήνυση κατά του site.
Επειδή οι αναφορές για την Ελληνική τράπεζα δεν αποτελούν εικασίες αλλά προέρχονται από πολιτική πηγή στην Κύπρο, δεν μπορούμε να το κατεβάσουμε όπως απειλεί η Ελληνική τράπεζα μέσω του νομικού της εκπροσώπου, ωστόσο ως ένδειξη μη προκατάληψης από πλευράς μας προχωρήσαμε σε τροποποιήσεις στον τίτλο του κειμένου.
Δυστυχώς σε μια περίοδο κρίσης για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα κάποιοι επιλέγουν τις απειλές αντί να προβάλουν επιχειρήματα.
Το www.bankingnews.gr μετά την διαμαρτυρία του νομικού εκπροσώπου της Ελληνικής τράπεζας επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της Ελληνικής τράπεζας στην Κύπρο το οποίο διέψευσε ότι επίκειται ειδικό resolution στην Ελληνική τράπεζα.
Κατά την Ελληνική τράπεζα, ήταν κακόβουλο και κακόπιστο το εν λόγω δημοσίευμα και ότι η «επιμονή» του www.bankingnews.gr στην διατήρηση ορισμένων πληροφοριών που προήλθαν από συγκεκριμένη πολιτική πηγή είναι δόλια και κακόπιστη.
Προφανώς διαψεύδεται από την Ελληνική τράπεζα.
Δυστυχώς όμως αντί η Ελληνική να στείλει εξώδικο στο πολιτικό σύστημα και στην Κεντρική Τράπεζα που οδήγησαν σε χρεοκοπία τις Κυπριακές τράπεζες….διαμαρτύρεται στο www.bankingnews.gr.
Δυστυχώς αντί η Ελληνική τράπεζα να αναζητήσει την υπεύθυνη πηγή – την πολιτική πηγή - την οποία γνωρίζει πολύ καλά στρέφεται κατά του www.bankingnews.gr .
Δυστυχώς αντί η Ελληνική τράπεζα να στρέψει τα πυρά της κατά αυτών που έλαβαν τις καταστροφικές αποφάσεις για την Κύπρο…στοχοποιεί το www.bankingnews.gr.
Σπεύδουμε να πληροφορήσουμε την διοίκηση της Ελληνικής τράπεζας ότι οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s, Standard and Poor’s και Fitch και συγκεκριμένα κάποιος εξ αυτών ότι θα υποβαθμίσουν την Ελληνική σε καθεστώς χρεοκοπίας δηλαδή default.
Η πληροφορία που μεταφέρουμε ας ληφθεί υπόψη από την διοίκηση της τράπεζας και μην το εκλάβει ως δόλια συμπεριφορά του www.bankingnews.gr.
Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία – δίνουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες – θα είναι σίγουρα πολύ αρνητική έως καταστροφική εξέλιξη για την Ελληνική τράπεζα.

Υποσημείωση

Το www.bankingnews.gr με επισκεψιμότητα άνω των 100 χιλιάδων ατόμων ημερησίων δεν πορεύεται με δόλο αλλά με συνέπεια σεβόμενο τους κανόνες δεοντολογίας.
Η Ελληνική τράπεζα, ακολούθησε ένα ανορθόδοξο τρόπο.
Μακάρι να διαψευστούν οι πληροφορίες μας για το επικείμενο default.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης