Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γιαννάκης Ομήρου (πρ. κυπριακής βουλής): Αποκαλύψτε τα ονόματα όσων φυγάδευσαν χρήματα - Οι υπαίτιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

tags :
Γιαννάκης Ομήρου (πρ. κυπριακής βουλής): Αποκαλύψτε τα ονόματα όσων φυγάδευσαν χρήματα - Οι υπαίτιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη
Την αποκάλυψη των ονομάτων όσων φυγάδευσαν χρήματα τις ημέρες της κρίσης προκρίνει ο Πρόεδρος της κυπριακής βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. "Οι υπαίτιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Οι αποκαλύψεις για διαγραφές δανείων σε πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα έχει προκαλέσει κύματα οργής στη Μεγαλόνησο
"Ετσι όπως είναι τα πράγματα εδώ στην Κύπρο, και να θέλει κάποιος να συγκαλύψει τον άλλον δεν έχει τη δύναμη. (Στη λίστα) αναφέρονται πολλά ονόματα αλλά θα πρέπει να διερευνηθεί το τι έχει συμβεί με τον καθένα ξεχωριστά", ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Σημερινή, τα ποσά που διαγράφηκαν ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι η λίστα περιλαμβάνει 19 μόνον υποθέσεις που αφορούν σε διαγραφές δανείων ύψους πέραν των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που προέρχονται από άτομα τα οποία έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, των διαγραφών δηλαδή δανείων από τράπεζες, ευνοϊκής μεταχείρισης έτυχαν και άλλα άτομα των οποίων τα ονόματα κατέχουμε, αλλά δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε λόγω της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Από τη λίστα που κυκλοφόρησε προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα για τη διαγραφή δανείου ύψους 2.000 ευρώ σε γιο πρώην υπουργού. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς «καταδέχθηκε» τόσο υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του κράτους να ζητήσει διαγραφή τόσο μικρού ποσού.
«Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ένας υπουργός δεν μπορούσε να εξοφλήσει ένα τόσο μικρό δάνειο του παιδιού του», τόνιζαν στην εφημερίδα μας άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβαινε στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους τραπεζικούς κανονισμούς, διαγραφή χρεών γίνεται μόνο αν μια υπόθεση πάει στο δικαστήριο, ως μη εξυπηρετούμενη και ως προϊόν διακανονισμού. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται και αποτελεί κλοπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης