Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στον αέρα οι καταθέσεις των Ταμείων Πρόνοιας των τραπεζικών υπαλλήλων της Κύπρου – Νομοθετικά θα ρυθμιστεί το θέμα – Την ερχόμενη Πέμπτη στην κυπριακή Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο

tags :
 Στον αέρα οι καταθέσεις των Ταμείων Πρόνοιας των τραπεζικών υπαλλήλων της Κύπρου – Νομοθετικά θα ρυθμιστεί το θέμα  – Την ερχόμενη Πέμπτη στην κυπριακή Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο
Νομοθετικά θα ρυθμιστούν τα Ταμεία Προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων, όπως έχει διαβιβαστεί και επισήμως προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) που συνήλθε εκτάκτως σήμερα Σάββατο για να μελετήσει τα δύο χθεσινά Διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας για την εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων.
Να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις των Ταμείων Προνοίας της Λαϊκής Τράπεζας δεν μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου, όπως προκύπτει από το διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο δεν περιλαμβάνει τις εν λόγω καταθέσεις στις εξαιρέσεις του.
Το διάταγμα καλύπτει, μεταξύ άλλων, πιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες και εγχώριους επικουρικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεσή της, για διάσωση των καταθέσεων των Ταμείων Προνοίας στη Λαϊκή Τράπεζα.
Η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων έχει ενημερωθεί ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Η ΕΤΥΚ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι στα διατάγματα υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτηματικά, για τα οποία θα επιδιώξει να πάρει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις και διευκρινίσεις. Το σίγουρο όμως, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ότι σ’ αυτά δεν γίνεται καμιά αναφορά για τα Ταμεία Προνοίας των συναδέλφων, τα οποία ως εκ τούτου φαίνεται ότι δεν διασφαλίζονται μέσα από τα εν λόγω Διατάγματα.
Εξάλλου, την Τρίτη το πρωί, ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που πήρε η οργάνωση από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, γι’ αυτό και θα επιδιωχθούν συναντήσεις και με άλλους ηγέτες πολιτικών κομμάτων.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, την ώρα που θα συνεδριάζει η Βουλή, σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος, θα είναι έξω από τη Βουλή για να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας για τη διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και των θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης