Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα - Από το 2014 η μείωση της φορολογίας και η μείωση των θέσεων στο Δημόσιο - Η επιβάρυνση του χαρατσιού φέτος θα είναι μικρότερη – Θα στηρίξουμε την Κύπρο

tags :
Σαμαράς: Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα - Από το 2014 η μείωση της φορολογίας και η μείωση των θέσεων στο Δημόσιο - Η επιβάρυνση του χαρατσιού φέτος θα είναι μικρότερη – Θα στηρίξουμε την Κύπρο
(upd2) Koντά σε συμφωνία με την τρόικα βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες όπου έδωσε Συνέντευξη Τύπου. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία και για τη δόση. Επιπλέον, ξεκαθάρισε οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας θα ισχύσουν από 1/1/2014, ενώ από φέτος η επιβάρυνση του χαρατσιού θα είναι μικρότερη.  Παράλληλα, διευκρύνισε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο, χωρίς η ίδια να εκτροχιαστεί.
Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. Άλλωστε όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, ενώ κατατάσσεται πρώτη στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις.
Στο θέμα των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση θέσεων και εργαζομένων στο Δημόσιο. "Μέσα στο 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν. Όσοι αποδειχθούν επίορκοι, ή "κοπανατζήδες", ή προσλήφθηκαν με πλαστά στοιχεία θα απολυθούν", σημείωσε και τόνισε ότι προωθείται σύστημα με επαληθεύσεις και πρόστιμα, ώστε να καταπολεμηθεί και η φοροδιαφυγή.
Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στόχος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης να στηριχθεί η χώρα. "Θα στηρίξουμε την Κύπρο.Θα συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση της χωρίς να εκτροχιαστεί η Ελλάδα", διευκρίνισε.
Ο ίδιος, ο οποίος χθες είχε απευθύνει έκκληση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι "κάνουμε προσπάθεια κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα". "Θα συζητήσουμε 4 τομείς για την καταπολέμηση της ανεργίας", συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Συζητάμε ήδη τον επανασχεδιασμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των νέων", ενώ προανήγγειλε σειρά μέτρων για τις οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα μέλος εργαζόμενο. Απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού, ενώ προανήγγειλε νομοσχέδια για την απλοποίηση των επενδύσεων. "Θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα. Επίσης θα συζητήσουμε θέματα για την ενίσχυση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις", ανέφερε.
"Θα τεθεί σύντομα και το πρόγραμμα κάλυψης των εγγυητικών επιστολών σε επιχειρήσεις ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις αγορές", δήλωσε ο πρωθυπουργός. "Τον Απρίλιο θα κατατεθεί ο νέος επενδυτικός νόμος στη Βουλή", συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε για "μια πραγματιστική προσέγγιση των θεμάτων της ΕΕ". "Το Μάιο θα συζητήσουμε στην ΕΕ θέματα ενέργειας. Θα μιλήσουμε για την προοπτική παροχής ενέργειας στην Ευρώπη", ανέφερε. Δήλωσε σχετικά με τη Ρωσία, ότι υπήρξε συμφωνία για διμερή συνεργασία, ενώ για τη Συρία έκανε λόγο περί επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης