Τελευταία Νέα
Ελλάδα

To παρασκήνιο πίσω από την επίθεση κατά του Μηλιάκου – Οι ανώνυμοι με την κίνηση φάντασμα και με συνεργάτες Πακιστανούς είναι 4 και έχουν δεχθεί δεκάδες μηνύσεις από διευθυντές της ΑΤΕ

    To παρασκήνιο πίσω από την επίθεση κατά του Μηλιάκου – Οι ανώνυμοι  με την κίνηση φάντασμα και με συνεργάτες Πακιστανούς είναι 4 και έχουν δεχθεί δεκάδες μηνύσεις από διευθυντές της ΑΤΕ
Χθες με αφορμή τις επιθέσεις - μηνυτήρια αναφορά -  που δέχθηκε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκος από την κίνηση των εργαζομένων στην ΑΤΕ επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε το θέμα.
Τι είναι αυτή η κίνηση και ποιες οι σκοπιμότητες της νέας επίθεσης κατά του Μηλιάκου;

Δυστυχώς τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε είναι κωμικοτραγικά.
Η κίνηση των εργαζομένων της ΑΤΕ είναι κίνηση φάντασμα και έχει 4 μέλη δηλαδή η κίνηση αυτή έχει συνολικά 4 εργαζομένους της ΑΤΕ οι οποίοι βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι από όλες τις διοικήσεις της ΑΤΕ.
Η κίνηση των 4 λοιπόν, πληροφορούμαστε ότι έχει δεχθεί δεκάδες μηνύσεις και αγωγές από διευθυντικά στελέχη ως απάντηση στις μηνύσεις που έχει υποβάλλει η κίνηση των 4 εργαζομένων.
(Κίνηση με 4 εργαζόμενους ίσως είναι υπερβολή αλλά αυτοαποκαλούνται κίνηση των εργαζομένων)
Το παράδοξο είναι ότι χρησιμοποιούσαν Πακιστανούς για να στείλουν απειλητικά έγγραφα σε διευθυντικά στελέχη της ΑΤΕ.
Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΑΤΕ ΣΕΑΤΕ και το Βήμα ανάρτησαν την επιστολή αυτής της κίνησης των ανωνύμων.
Ο Μηλιάκος τους έστειλε την εξής απάντηση

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  - ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δημητρίου Μηλιάκου του Ιωάννη, οικονομολόγου, πρώην Διοικητή ΑΤΕ, κατοίκου Βούλας Αττικής, οδός Ιωάννου Μεταξά αριθμ. 37.

ΠΡΟΣ

1.Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΑΤΕ)»,  που εδρεύει στην Αθήνα (Αμερικής 10) και εκπροσωπείται νόμιμα.

2.Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε», η οποία εδρεύει  στην Αθήνα επί της οδού Μιχαλακοπούλου αριθ. 80 κι εκπροσωπείται νόμιμα.

Στις 12.3.2013 αναρτήθηκε  στην ηλεκτρονική σελίδα www.seate.gr( η οποία έχει δημιουργηθεί από το πρώτο εξ΄ υμών) καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα  www.tovima.gr (η οποία ανήκει στη δεύτερη εξ΄ υμών) άρθρο  με τον τίτλο  «Εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας μήνυσαν των πρώην διοικητή Μηλιάκο – Καταγγελίες για δομημένα ομόλογα, «μίζες» και σχέσεις με τον Λαυρεντιάδη». Σε απάντηση του παραπάνω άρθρου , θα ήθελα , προς αποκατάσταση της αλήθειας, να σημειώσω τα εξής:

Το 2006 με βάση δημοσιεύματα στον ημερήσιο  και εβδομαδιαίο τύπο διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση ύπαρξης τυχόν  ποινικών  ευθυνών  της  τότε  διοίκησης  της Αγροτικής  Τράπεζας  της Ελλάδος (εφεξής  «ΑΤΕ»)  για μία σειρά  επενδύσεων  στις οποίες  είχε προβεί  σε επιτοκιακά  ( δομημένα) προϊόντα  και Hedge Funds. Eπίσης, στις 7-2-2007 δέκα επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν  στον Εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου την με την ίδια ημερομηνία  αναφορά τους με την οποία , μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν  ότι η τότε διοίκηση  της ΑΤΕ εν γνώσει  της ζημίωσε  την περιουσία της τράπεζας  προβαίνοντας  σε επενδύσεις  σε επιτοκιακά προϊόντα και Ηedge Funds, διαπράττοντας  έτσι το ποινικό αδίκημα   της απιστίας. Ο κ. Εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου  με το υπ΄ αριθ. Πρωτ. 475/13.2.2007 έγγραφό του  προς τον  Προϊστάμενο  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε την παραπάνω  αναφορά  και ζήτησε  να ληφθούν  υπόψη και να διερευνηθούν τα διαλαμβανόμενα  στην άνω  αναφορά κατά την  ενεργούμενη  ήδη  τότε  προκαταρκτική  εξέταση. Η προκαταρκτική εξέταση  διενεργήθηκε  από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών , κα Μαρία Γκανέ, ενώ κατά την  διενέργεια  αυτής  εξετάστηκαν όλα τα μέλη της τότε Διοίκησης, ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελάδος, ανώτατα και ανώτερα  στελέχη  της ΑΤΕ και οι 17 καταγγέλοντες  βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η διενεργήσασα την παραπάνω προκαταρκτική εξέταση  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρία Μαρία Γκανέ, αφού έλαβε υπ΄ όψιν  της όλες τις άνω  καταθέσεις, υπομνήματα και αποδεικτικά  έγγραφα, με το από  29-10-2007  έγγραφο της  προς Εισαγγελέα Εφετών  ανέφερε ότι δεν άσκησε  ποινική δίωξη  αλλά έθεσε τη δικογραφία  στο αρχείο, κατά το άρθρο  43 παρ. 2 του ΚΠΔ, επειδή  δεν προέκυπταν επαρκείς  ενδείξεις ενοχής και ζήτησε την κατά νόμο έγκριση , η οποία  και δόθηκε  την 5-11-2007 από το αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, κ. Γρηγόριο Βαβέτση.

Ακολούθως, την  1-7-2009  οχτώ βουλευτές ( και πάλι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) υπέβαλαν στον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθηνών  νέα μηνυτήρια  αναφορά (Δ 09/ 3978) ισχυριζόμενοι, ότι με βάση  νέα δήθεν  στοιχεία συνέτρεχε λόγος για την  ανάσυρση  από το αρχείο  της παραπάνω  δικογραφίας και το συσχετισμό της με την  από 1-7-09  νέα αναφορά  τους προκειμένου να διακριβωθεί  η τέλεση  του αδικήματος  της απιστίας από εμένα  καθώς και από τα μέλη  της τότε διοίκησης  της τράπεζας. Μετά τη αναφορά  αυτή  ανασύρθηκε η παλιά  υπόθεση  από το αρχείο και στάλθηκε  στην Εισαγγελία Εφετών  για συσχετισμό με την νέα αναφορά. Στα  πλαίσια της νέας  αυτής  διερεύνησης της υπόθεσης  εξετάστηκαν  εκ νέου όλα τα  μέλη  της τότε Διοίκησης  της ΑΤΕ και ανώτατα και ανώτερα  στελέχη  της αυτής. Εν τέλει  ο Αντιεισαγγελέας  που χειρίστηκε την υπόθεση, κος Ευάγγελος Ιωαννίδης , με  το από  13- 9-2010  έγγραφό του  προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών  αφενός  διαπιστώνει  ότι δεν προέκυψαν  κατά την κρίση  του επαρκείς  ενδείξεις  ενοχής  σύμφωνα  με το άρθρο  43 του ΚΠΔ και αφετέρου  ζήτησε την έγκριση του  πορίσματός του από προϊστάμενο αυτού Εισαγγελέα. Πράγματι,  ο Εισαγγελέας Εφετών κος Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος  με το από 23-11-2010 έγγραφό του  συμφώνησε  με το πόρισμα του κ. Ιωαννίδη  και επέστρεψε  τη δικογραφία προκειμένου αυτή να  αρχειοθετηθεί  εκ νέου.

Από τα παραπάνω προκύπτει πλέον κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι η όψιμη  προσπάθεια  που γίνεται  εκ νέου ( για τρίτη φορά)  από μία ομάδα «αγνώστων» (καθότι  δεν τολμούν  να εμφανιστούν  επώνυμα) να ανασυρθεί  από το αρχείο  μία υπόθεση, η οποία  επανειλημμένως  έχει διερευνηθεί  δικαστικά  και επανειλημμένως έχει τεθεί στο αρχείο, υποδηλώνει  μία πρωτοφανή  εμπάθεια  προς το πρόσωπό μου  και εντάσσεται  σε μία διαχρονική  προσπάθεια  δικαστικής  μου εμπλοκής  προς εξυπηρέτηση  προσωπικών και μικροκομματικών  σκοπιμοτήτων. Η προσπάθεια , όμως , αυτή, από την οποία  προσβάλλεται  βάναυσα η τιμή και η υπόληψή μου, ως  εντελώς  αβάσιμη και κακόπιστη  δεν μπορεί παρά να πέσει και πάλι στο κενό.

Παρακαλώ, όπως  η παρούσα  καταχωρηθεί  αυτούσια  στις ιστοσελίδες www.seate.gr και www.tovima.gr

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής  εντέλλεται  να επιδώσει  νόμιμα  την παρούσα  προς  (α) το σωματείο με την επωνυμία  «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΑΤΕ)», που εδρεύει  στην Αθήνα (Αμερικής 10) και εκπροσωπείται νόμιμα και ( β) την ανώνυμη  εταιρεία  με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε» ,  η οποία εδρεύει  στην Αθήνα επί της οδού Μιχαλακοπούλου  αριθ. 80  κι εκπροσωπείται νόμιμα , προς γνώση  τους  και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στη σχετική έκθεση επιδόσεως.

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μηλιάκος
Πρώην  Διοικητής ΑΤΕ     

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης