Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ανακοινώνει άμεσα χρονοδιάγραμμα αμκ η Alpha bank – Θα επιχειρήσει αντί Cocos να υλοποιήσει μόνο αμκ 4,57 δισ ευρώ

tags :
  Ανακοινώνει άμεσα χρονοδιάγραμμα αμκ η Alpha bank – Θα επιχειρήσει αντί Cocos να υλοποιήσει μόνο αμκ 4,57 δισ ευρώ
Πολύ άμεσα ανακοινώνει χρονοδιάγραμμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Alpha bank.
Συγκεκριμένα θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης που σημειωτέον έχει συντμηθεί σε 20 μέρες η υλοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης και των 2 επαναληπτικών συνελεύσεων.

Η διοίκηση της Alpha bank βρίσκεται σε δίλημμα ως προς το μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης που θα υιοθετήσει.
Με βάση την υφιστάμενη κεφαλαιακή διάρθρωση της τράπεζας και περιλαμβανομένων και των νέων κεφαλαίων που χρειάζεται το ύψος της αύξησης κεφαλαίου διαμορφώνεται στα 2,57 δις ευρώ άρα το 10% της ελάχιστης συμμετοχής αντιστοιχεί σε 257 εκατ εκ των οποίων τα 150 εκατ τα καταβάλλει η Credit Agricole και τα εναπομείναντα 107 εκατ το Paramount από το Κατάρ και βεβαίως η οικογένεια Κωστόπουλου.
Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha bank διαμορφώνονται στα 4,57 δις ευρώ και το δίλημμα της διοίκησης είναι να υλοποιήσει αμκ 2,57 δις ευρώ και 2 δις ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές ή και τα 4,57 δις ευρώ να αντιστοιχούν σε αύξηση κεφαλαίου δηλαδή να μην εκδώσει μετατρέψιμα ομολογιακά, Cocos;
Το βασικό δίλημμα εδράζεται στην άποψη ότι τα Cocos αν το core tier 1 πέσει κάτω από 9% μετατρέπονται σε μετοχές με δυσμενέστατους όρους για τους μετόχους ενώ το επιτόκιο είναι ήδη πολύ υψηλό στο 7%.
Αν υλοποιήσει αμκ 4,57 δις ευρώ το 10% αντιστοιχεί σε 457 εκατ και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πέραν των 150 εκατ της Credit Agricole άλλα 307 εκατ ευρώ τα οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει η τράπεζα.
Συνολικά η καθαρή θέση του ομίλου διαμορφώνεται στα 1,88 δις ευρώ μετά τα κεφάλαια που έλαβε για την Emporiki bank και πριν την ανακεφαλαιοποίηση.
Να σημειωθεί ότι η  Alpha bank θα οφείλει 4,57 δις ευρώ συν τα 950 εκατ των προνομιούχων μετοχών συνολικά 5,5 δις ευρώ.
Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι η Alpha ούσα η τράπεζα με θετική καθαρή θέση και με τις μικρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις βρίσκεται στην καλύτερη θέση έναντι του ανταγωνισμού έχοντας διασφαλίσει τον εν δυνάμει ιδιωτικό της χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης