Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γιαννάκης Ομήρου: Το κυπριακό δεν λύνεται με ΜΟΕ - Οι δηλώσεις Schaeuble αποσκοπούν στο να εντείνουν απροσχημάτιστους εκβιασμούς εναντίον της Κύπρου - Ή αλληλεγγύη στην ΕΕ ή διάλυση

tags :
Γιαννάκης Ομήρου: Το κυπριακό δεν λύνεται με ΜΟΕ - Οι δηλώσεις Schaeuble αποσκοπούν στο να εντείνουν απροσχημάτιστους εκβιασμούς εναντίον της Κύπρου - Ή αλληλεγγύη στην ΕΕ ή διάλυση
Το κυπριακό δεν λύεται με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), καθώς πολλά από αυτά τείνουν να διαιωνίσουν τα κατοχικά δεδομένα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, αναφερόμενες σε πληροφορίες που θέλουν τον ΟΗΕ να μελετά το ενδεχόμενο των μέτρων αυτών.
Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα ότι καταβάλλεται προσπάθεια νόμιμης λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και κάλεσε την κυβέρνηση να απορρίψει αμέσως μια τέτοια μεθόδευση.
Ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου κατάγγειλε ότι "χώρες του ευρωπαϊκού βορρά χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να ταπεινώσουν τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης και νεοαποικισμού σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου", ενώ σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, με τις οποίες επανέφερε θέμα "ξεπλύματος χρήματος" στην Κύπρο.
"O Schaeuble όφειλε να γνωρίζει ότι κατ' επανάληψη έχουν διενεργηθεί έρευνες και έχουν ετοιμασθεί εκθέσεις, οι οποίες καταδεικνύουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε καμιά υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα απ' ό,τι η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Συνεπώς, οι δηλώσεις Schaeuble είναι φανερό ότι αποσκοπούν στο να εντείνουν απροσχημάτιστους εκβιασμούς εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας", ανέφερε.
Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα: "Είτε θα υπάρξει αλληλεγγύη για να υπάρξει κοινωνική και πολιτική συνοχή, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση και σε διάλυση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης