Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παραίτηση - βόμβα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλου – Εκτός ΥΠΟΙΚ και ο γ.γ. του υπουργείου, Γ. Μέργος – «Εμπλοκή» των δύο ανδρών σε Εισαγγελική Έρευνα για την ΔΕΗ

tags :
Παραίτηση - βόμβα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλου – Εκτός ΥΠΟΙΚ και ο γ.γ. του υπουργείου, Γ. Μέργος – «Εμπλοκή» των δύο ανδρών σε Εισαγγελική Έρευνα για την ΔΕΗ
Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε ο Τ. Αθανασόπουλος, στον απόηχο της εισαγγελικής δίωξης εις βάρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ το έτος 2009, στο οποίο και ήταν μέλος.
Η παραίτηση του μέχρι πρότινος ισχυρού «άνδρα» των αποκρατικοποιήσεων έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.
Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε και ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, ο οποίος πολλάκις βρέθηκε στο «επίκεντρο» της κριτικής της Αντιπολίτευσης, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων δηλώσεών του περί επικείμενης μείωσης του κατώτατου μισθού.
Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας κατέστησε γνωστό πως «έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας».
«Ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση» κατέληξε η ανακοίνωση του.
Χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ, στο οποίο διετέλεσε τόσο ο Τ. Αθανασόπουλος όσο και ο Γ. Μέργoς, για τη μονάδα στο Αλιβέρι η οποία αν και θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά εδώ και δύο χρόνια, μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελής, προκαλώντας ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου και στρέφεται σε βάρος των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση το 2007 με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου. Η Εισαγγελία άσκησε επίσης ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη σε βάρος του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης