Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε νέα συνάντηση την προσεχή εβδομάδα μεταξύ Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ΤΧΣ οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες των αμκ - Μόλις 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση με τον Paul Koster

tags :
Σε νέα συνάντηση την προσεχή εβδομάδα μεταξύ Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ΤΧΣ οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες των αμκ - Μόλις 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση με τον Paul Koster
(upd3)Σε νέα συνάντηση την προσεχή εβδομάδα μεταξύ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες των αυξήσεων κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΤΧΣ, Paul Koster και της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 και διήρκησε μόλις 20 λεπτά.
Κατά τις πληροφορίες, οι τράπεζες αναμένουν πολύ άμεσα να ψηφιστεί ο νόμος που επισπεύδει τη σύγκλιση των γενικών συνελεύσεων, έκτακτων και επαναληπτικών σε 20 μέρες.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι εξαγγελίες των γενικών συνελεύσεων.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΤΧΣ είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, παρουσία και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος σύγκλισης των έκτακτων γενικών συνελεύσεων και των επαναληπτικών έχει συνολικά περιοριστεί στις 20 μέρες ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος ενώ θα καθοριστούν και λεπτομέρειες ως προς την ιεράρχηση των αμκ και λεπτομερειών τεχνικής υφής με τα δικαιώματα και τα warrants.
Προφανώς τα σχέδια κάθε τράπεζας όπως π.χ. της Alpha που αμφιταλαντεύεται αν πρέπει να εκδώσει cocos δηλαδή μετατρέψιμα ομολογιακά ή όχι δεν θα παρουσιαστούν στην συνάντηση αυτή.
Η Alpha bank ειδικά εξετάζει το ενδεχόμενο όλες οι κεφαλαιακές της ανάγκες 4,57 δις ευρώ να καλυφθούν μέσω αμκ και όχι ε έκδοση έως 2 δις ευρώ Cocos.
Με βάση τις διαδικασίες οι προκηρύξεις για γενικές συνελεύσεις θα ανακοινωθούν εντός 10 ημερών και μέσα προς τέλη Απριλίου θα εγκριθούν τα ενημερωτικά δελτία για να προχωρήσουν οι αμκ πιθανότατα να κλείσουν μέσα στον Μάιο.
Εκ των πραγμάτων ο Απρίλιος δεν φθάνει λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων και θα υπάρξει χρόνος ανοχής λίγων εβδομάδων όπως έχουμε επισημάνει.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 12:16 7 Μαρτίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης