Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός παρά τις διαψεύσεις - Ισχυρή πολιτική παρουσία στην κυβέρνηση επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ - Τη «χρυσή τομή» αναζητά ο Σαμαράς

tags :
Προ των πυλών ο ανασχηματισμός παρά τις διαψεύσεις  - Ισχυρή πολιτική παρουσία στην κυβέρνηση επιδιώκει το  ΠΑΣΟΚ - Τη «χρυσή τομή» αναζητά ο Σαμαράς
Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναζητά τη «χρυσή τομή» προκειμένου να ικανοποιήσει τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλο, η στήριξη των οποίων έχει αποδειχθεί πολύτιμη για την κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου διέψευσε χθες κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από τις χθεσινές αναφορές του τύπου. Ωστόσο είναι γνωστό ότι οι ανασχηματισμοί, όπως κι οι εκλογές, πάντα διαψεύδονται και ποτέ δεν προαναγγέλλονται.
Ωστόσο, η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου το βράδυ της Δευτέρας, ότι το κόμμα είναι έτοιμο να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, καταδεικνύει ότι οι διεργασίες για τη διανομή των υπουργείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναλάβει θέση αντιπροέδρου. Ο κ. Βενιζέλος θέτει και ζήτημα επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον κ. Κουβέλη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η συμφωνία έχει ορίζοντα 4ετίας.
Ο ανασχηματισμός ενδέχεται να τεθεί επί τάπητος σε μια νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την αποχώρηση της Τρόικας από την Ελλάδα. Όσον αφορά τη Δημοκρατική Αριστερά και τον Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι η στήριξή τους προς την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική κι ότι «σηκώνει» στους ώμους του μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί.
Επιθυμία του κ. Κουβέλη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.κ. Αντώνης Ρουπακιώτη κι Αντώνης Μανιτάκη, τους οποίους και στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ δεν τίθεται θέμα συμμετοχής κομματικών στελεχών στην κυβέρνηση.
Πάντως το ενδεχόμενο ανασχηματισμού προκαλεί εσωτερικές αναταραχές στη Νέα Δημοκρατία, καθώς πολλά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα θυσιαστεί πολύτιμος χρόνος, την ώρα που πρέπει να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, στον βωμό της επικοινωνιακής ανανέωσης και των πολιτικών ισορροπιών.
Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το οικονομικό επιτελείο.  Στη θέση τους αναμένεται να παραμείνουν και οι Δ. Αβραμόπουλος, Ν. Δένδιας, Κ. Αρβανιτόπουλος. Αλλαγές αναμένονται στο υπουργείο Υγείας, ενώ σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση του υπουργού Περιβάλλοντος Α. Λιβιεράτου.  «Στο τραπέζι» για υπουργοποίηση από την πλευρά της ΝΔ. έχουν πέσει τα ονόματα των κ. Μητσοτάκη και Βορίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης