Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μύθος η μαζική μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τα ομόλογα στις μετοχές; Αμφισβητούν τη... νέα τάση των διεθνών αγορών, BlackRock και Citigroup - Aργεί ακόμη η πλήρης μεταστροφή του κλίματος

tags :
Μύθος η μαζική μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τα ομόλογα στις μετοχές; Αμφισβητούν τη... νέα τάση των διεθνών αγορών, BlackRock και Citigroup - Aργεί ακόμη η πλήρης μεταστροφή του κλίματος
Μύθος η Μεγάλη Μετατόπιση, γνωστή ευρέως  ως Great Rotation;
Τον τελευταίο καιρό, πολύς λόγος γίνεται για τη ριζική μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τα ομόλογα στις μετοχές... Είναι όμως μια πραγματικότητα; Ή μήπως ένας ακόμη μύθος από εκείνους που συνήθως κατακλύζουν τις αγορές και απλά περιμένουν την κατάρριψή τους;
"Πράγματι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ρίχνουν περισσότερα κεφάλαια στις μετοχές από τις αρχές του 2013, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχουν γυρίσει την πλάτη στις αγορές ομολόγων", σχολιάζει σε νέο δημοσίευμά του το CNNMoney.
Επικαλούμενο τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το CNNMoney παρουσιάζει: Τα αμερικανικά funds έχουν επενδύσει περί τα 20 δισ. δολάρια σε μετοχές από τις αρχές του έτους, ωστόσο ταυτόχρονα έχουν ρίξει πάνω από 40 δισ. δολάρια στις αγορές ομολόγων.
Επομένως, σημειώνει το CNNMoney, τα περί... μαζικής μετατόπισης των επενδυτών από τα ομόλογα στις μετοχές, για την ώρα, είναι ακόμη μύθος.
Η τάση περί... Great Rotation εμφανίστηκε στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των διεθνών αγορών στα τέλη του 2012. Ήταν η Bank of America Merrill Lynch και ο στρατηγικός αναλυτής της, Michael Hartnett, που πρωτομίλησαν για μαζική μετατόπιση των επενδυτών από την... ασφάλεια των ομολόγων στις μετοχές.
"Χωρίς να μειώνουν την έκθεσή τους στα ομόλογα, οι επενδυτές άρχισαν σταδιακά να δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές", σχολιάζει με νόημα ο Jeffrey Rosenberg, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της BlackRock.
"Η μαζική μετατόπιση από τα ομόλογα στις μετοχές (Great Rotation), θα έρθει, αλλά όχι ακόμη...", δηλώνει από την πλευρά του ο Tobias Levkovich, επικεφαλής αναλυτής της Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης