Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Π. Δημητριάδης (Κεντρική τράπεζα Κύπρου) θα υποχρεωθεί σε αναδίπλωση αν θέλει να παραμείνει – Πιθανός νέος ΥΠΟΙΚ στην Κύπρο με Αναστασιάδη ο Μ. Σαρρής (πρώην πρόεδρος της Λαϊκής)

 Ο Π. Δημητριάδης (Κεντρική τράπεζα Κύπρου) θα υποχρεωθεί σε αναδίπλωση αν θέλει να παραμείνει – Πιθανός νέος ΥΠΟΙΚ στην Κύπρο με Αναστασιάδη ο Μ. Σαρρής (πρώην πρόεδρος της Λαϊκής)
Η νίκη Αναστασιάδη στην Κύπρο πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Στην πολιτική τίποτε δεν είναι απόλυτο αλλά όλες οι ενδείξεις, δημοσκοπήσεις και βεβαίως το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης αυτό καταδεικνύει.

Ο Αναστασιάδης ο οποίος εμφανίζεται ως παράγοντας σταθερότητας πέραν από την διάσωση της κυπριακής οικονομίας καλείται να αντιμετωπίσει το μείον πρόβλημα των τραπεζών.
Ο πήχης των κεφαλαιακών απαιτήσεων ίσως υποχωρήσει και κάτω από τα 8,89 δις ευρώ που αναφέρθηκαν σήμερα ως το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών με βάση το stress scenario.
Οι κύπριοι τραπεζίτες όταν συνειδητοποίησαν ότι ο Π. Δημητριάδης ο κύπριος Κεντρικός Τραπεζίτης βάλλει ακατάσχετα κατά των τραπεζών επιχείρησαν και προσεταιρίστηκαν τον Αναστασιάδη.
Ο Δημητριάδης έχει εκτεθεί με την στάση του και για να παραμείνει στην διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να αλλάξει στρατηγική.
Οι τακτικές Δημητριάδη να χτυπάει απροκάλυπτα τις τράπεζες για να ικανοποιεί τον Χριστόφια πλέον ανήκουν στο παρελθόν.
Ο Αναστασιάδης έχει θέσει θέμα στην Ευρώπη για τον Δημητριάδη ο οποίος ως ανεξάρτητος επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχεται από την ΕΚΤ θεωρητικά δεν μπορεί να αντικατασταθεί αλλά πρακτικά είναι δυνατό.
Αν ο Δημητριάδης επιδιώξει να συνεργαστεί με τον Αναστασιάδη είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξουν αλλαγές στην διοίκηση της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου.
Εν τω μεταξύ κυκλοφορούν πληροφορίες ότι νέος ΥΠΟΙΚ στην Κύπρο θα είναι ο Μιχάλης Σαρρής ή κατά το ορθότερο ένας εκ των υποψηφίων για την θέση αυτή.
Ο Μ. Σαρρής ήταν πρώην πρόεδρος στην Λαϊκή τράπεζα πριν αντικατασταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης