Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έως 28 Φεβρουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση του ΤΤ και έως 18 Μαρτίου το πλάνο αναδιάρθρωσης που πρέπει να κατατεθεί στην ΤτΕ – Η εθελούσια θα αφορά 350 εργαζομένους με μέσο κόστος 85 χιλιάδες ευρώ

  Έως 28 Φεβρουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση του ΤΤ και έως 18 Μαρτίου το πλάνο αναδιάρθρωσης που πρέπει να κατατεθεί στην ΤτΕ – Η εθελούσια θα αφορά 350 εργαζομένους με μέσο κόστος 85 χιλιάδες ευρώ
Περίπου 350 εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με μέσο κόστος περίπου 85 χιλιάδες ευρώ.

Αν και ακόμη η διαδικασία βρίσκεται σε επεξεργασία καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες ωστόσο φαίνεται ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου θα φθάσουν τους 350.
Χρειάζεται και μια ειδική νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να υπάρξει για το θέμα αυτό αλλά και ο τρόπος κατανομής των αποζημιώσεων καθώς δεν θα είναι όλο το ποσό σε μετρητά αλλά θα περιλαμβάνεται π.χ. και η κάλυψη ενσήμων.
Εν τω μεταξύ ο  αρχικός προγραμματισμός που ήθελε η έκτακτη γενική συνέλευση του μετόχου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να πραγματοποιηθεί 15 Φεβρουαρίου μεταφέρεται μάλλον για τις 22 Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι από το νόμο προσδιορίζεται το χρονικό όριο. Η γενική συνέλευση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αργότερα από τις 28 Φεβρουαρίου όπως ορίζει ο νόμος.
Παράλληλα το νέο ΤΤ προετοιμάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Η νέα διοίκηση με εντατικό ρυθμό συντάσσει το πλάνο το οποίο πρέπει να παραδοθεί το αργότερο έως 18 Μαρτίου του 2013 στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Με βάση το σχέδιο αυτό το good TT μειώνει το  λειτουργικό κόστος του μέσω της εθελουσίας εξόδου και βεβαίως της αποδοχής της πρότασης να μειωθούν κατά 30% μεσοσταθμικά οι αποδοχές των εργαζομένων.
Το λειτουργικό κόστος του ΤΤ σε ανελαστική βάση έχει μειωθεί αισθητά.
Ταυτόχρονα το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα εστιαστεί
1)Στην μείωση των εξόδων από τόκους. Θα αντικατασταθεί πλήρως το ELA ο μηχανισμός έκτακτης παροχής ρευστότητας των 3,5 δις ευρώ κόστους 3% με το funding gap 4,096 δις ευρώ και των 500 εκατ κεφαλαίων που έλαβε το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Το κόστος του funding gap διαμορφώνεται σε 0,75% σε σχέση με το ELA στο 3%.
Το νέο good TT δεν θα έχει πλέον ELA.
2)Θα εστιαστεί στην βελτίωση της καταθετικής βάσης που φθάνει τα 11 δις ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το ΤΤ επέδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα στην καταθετική του βάση.
Δεν αποκλείεται αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην τραπεζική αγορά να υπάρξει και ελεγχόμενη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.
3)Το νέο ΤΤ θα επιδιώξει να υιοθετήσει μια συντηρητική πολιτική δανείων και θα αυξήσει τα επιτόκια σε νέα  δάνεια με στόχο να βελτιώσει το περιθώριο κέρδους.  
4)Θα προχωρήσει άμεσα στην ομογενοποίηση των μηχανογραφικών συστημάτων του παλαιού ΤΤ και της παλαιάς Tbank, διαχωρίζοντας από τις bad bank δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης