Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ενδιαφέρονται μεν αλλά δεν επενδύουν ακόμη στο ελληνικό banking η Qatar Holding και η National Bank of Qatar – Μόνο το Paramount φαίνεται ότι θα επενδύσει στην Alpha συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου….

 Ενδιαφέρονται  μεν αλλά δεν επενδύουν ακόμη στο ελληνικό banking η Qatar Holding και η National Bank of Qatar – Μόνο το Paramount φαίνεται ότι θα επενδύσει στην Alpha συμμετέχοντας  στην αύξηση κεφαλαίου….
Από τις επαφές που είχαν οι έλληνες τραπεζίτες με εκπροσώπους του Qatar και της Qatar holding προκύπτει ότι ενδιαφέρονται μεν για την Ελλάδα αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να επενδύσουν στο ελληνικό banking.

Οι έλληνες τραπεζίτες, επιζητούσαν  deal με την Ahmad Al-Sayed που είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding και η οποία διαχειρίζεται 100 δισεκ. δολάρια.
Προφανώς η εμίρης Al Thani έχει τον πρώτο λόγο και ρόλο σε όλες τις κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις αλλά σημαντικό πρόσωπο είναι και ο Ahmad Al-Sayed ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding της εταιρίας που διαχειρίζεται 100 δισεκ. δολάρια και έχει επενδύσει στην Barclays εσχάτως πούλησε παραστατικά δικαιώματα warrants που είχε αποκτήσει, την Credit Suisse, στην Agriculture bank of China και στην Santander Brazil.
Σημαντικές επενδύσεις έχει πραγματοποιήσει στην Porsche, Volkswagen, Hochtief καθώς και στην Turkuvaz, Lagardere και άλλες εταιρίες.   
Οι έλληνες τραπεζίτες, από την Εθνική, Alpha και Πειραιώς είχαν προγραμματίσει συναντήσεις με την Qatar Holding.
To πείραμα της Barclays δελέαζε τους έλληνες τραπεζίτες.
Η Qatar Holding απέκτησε μετοχές της βρετανικής τράπεζας όταν βρισκόταν σε διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης μετά τις επιχειρηματικές τις περιπέτειες λόγω της διεθνούς κρίσης.
Ωστόσο η Qatar Holding έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ένας πολύ αυστηρός επενδυτής, μια εταιρία συμμετοχών που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια και επιλέγει τις επενδύσεις της με μεγάλη προσοχή.
Μπορεί να ακούγεται αισιόδοξο ότι η Ελληνική πλευρά θα μπορούσε να κλείσει deal με την Qatar Holding αλλά δεν φαίνεται τόσο εύκολο….υπερτονίζαμε πρόσφατα και αυτό σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται.  
Από τις ελληνικές τράπεζες η Alpha bank έχει μετοχικούς δεσμούς με το Qatar μέσω του Paramount ενός μικρού fund που κατέχει το 3% της τράπεζας και σχεδιάζει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank.
Ουσιαστικά μέχρι τώρα μόνο το Paramount σχεδιάζει να επενδύσει στο ελληνικό banking και συγκεκριμένα στην Alpha εισφέροντας περί τα 50-70 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης