Τελευταία Νέα
Ελλάδα

SOS για την άνοδο του ευρώ εκπέμπει η Deutsche Bank - Όταν φτάσει στα 1,37 δολ, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Ευρωζώνη - Βιώσιμη ανάκαμψη... το μέγα ζητούμενο για την ευρωπαϊκή οικονομία

SOS για την άνοδο του ευρώ εκπέμπει η Deutsche Bank - Όταν φτάσει στα 1,37 δολ, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Ευρωζώνη - Βιώσιμη ανάκαμψη... το μέγα ζητούμενο για την ευρωπαϊκή οικονομία
H συνεχιζόμενη άνοδος του ευρώ σύντομα θα αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την Ευρωζώνη, προειδοποιεί σε νέα, ειδική έκθεσή της η Deutsche Bank.
Όπως σημειώνει ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, στην τρέχουσα συγκυρία το ευρώ (κινείται πέριξ των 1,35 δολ) δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Αλλά, όπως προειδοποιεί, αν το ενιαίο νόμισμα φτάσει στα επίπεδα των 1,37 δολ, τότε πράγματι η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Όταν το ευρώ ανέλθει στα επίπεδα των 1,37 δολ, τότε θα αρχίσει να πλήττει τις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως εκείνες που πρωτοστατούν στον εξαγωγικό κλάδο", σχολιάζει ο οίκος.
Και εξηγεί: Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν ενώπιον νέων πιέσεων και θα αναγκαστούν να λάβουν δράση, προκειμένου να υποτιμηθεί το ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους 6 μήνες το ευρώ έχει καταγράψει κέρδη 7% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, κυρίως λόγω της σημαντικής δράσης που έχει αναλάβει η ΕΚΤ.
"Αλλά ας μην ξεχνάμε πως η πορεία του ευρώ συχνά καθορίζεται και από εξελίξεις που σημειώνονται εκτός ευρωπαϊκού εδάφους", σχολιάζει η Deutsche Bank.
"Οι ανησυχίες για το αν η Ευρωζώνη μπορεί να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη παραμένουν ακόμη υψηλές", σπεύδει να προσθέσει ο οίκος.
"Ακόμη κι αν η παγκόσμια ανάπτυξη σε ετήσια βάση φτάσει στο 4,2%, το ευρώ στα επίπεδα των 1,35 δολ. θα συνιστά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα", επαναλαμβάνει ο οίκος.
Ειδικά ο οίκος κάνει ειδική μνεία στα προβλήματα που θα συναντήσουν, όσον αφορά στην πορεία των εξαγωγών τους, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.
"Μόνο η Ισπανία μπορεί να αντέξει ένα ισχυρό ευρώ", υποστηρίζει η Deutsche Bank, επικαλούμενη το χαμηλό κόστος εργασίας στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης