Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συμφώνησαν - Υπογράφουν την νέα σύμβαση οι εργαζόμενοι στο ΤΤ - Το ΤΧΣ δηλώνει ότι θα τηρήσει την συμφωνία, έγιναν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων – Τι αναφέρει η επιστολή προειδοποίηση της ΕΚΤ

Συμφώνησαν - Υπογράφουν την νέα σύμβαση οι εργαζόμενοι στο ΤΤ - Το ΤΧΣ δηλώνει ότι θα τηρήσει την συμφωνία, έγιναν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων – Τι αναφέρει η επιστολή προειδοποίηση της ΕΚΤ
(upd6)Μετά από παλινωδίες και αντιδράσεις τελικώς οι εργαζόμενοι στο νέο ΤΤ συμφώνησαν και υπογράφουν τις νέες συμβάσεις εργασίας.
Πρέπει να ειπωθεί ότι η νέα σημαντική και κατά την άποψη μας θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δηλώνει στο www.bankingnews.gr ότι θα τηρήσει απόλυτα την συμφωνία που υπήρξε με τους εργαζομένους στο ΤΤ το προηγούμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2012.
Με βάση αξιόπιστη πηγή οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν 1)για τον μηχανισμό οικιοθελούς παροχής που θα καλύπτει την διαφορά μεταξύ των αποδοχών των εργαζομένων με βάση την μισθολογική κλίμακα του νεοπροσλαμβανομένου στον τραπεζικό κλάδο επιπλέον την διαφορά με βάση τα χρόνια εργασίας μείον το 30% που είναι η μέση μείωση αποδοχών και 2) για τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας των εργαζομένων που οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπογράψουν.
Το ΤΧΣ δηλώνει ότι θα τηρήσει την συμφωνία κατά τρόπο απόλυτο και όσον αφορά τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας θα σεβαστεί τα ισχύοντα στον τραπεζικό κλάδο κοινώς ότι ισχύει στις άλλες τράπεζες να ισχύσει και στο νέο ΤΤ.
Με βάση εκατέρωθεν συννενοήσεις συντάχθηκε νέα σύμβαση μεταξύ νέου good TT και των εργαζομένων υπό την επίβλεψη του ΤΧΣ η οποία γίνεται αποδεκτή από τους εργαζομένους.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων προτείνει σε όλους τους υπαλλήλους να υπογράψουν την νέα σύμβαση και φαίνεται ότι ένα εμπόδιο ξεπεράστηκε.
Τα εργασιακά ζητήματα στο νέο ΤΤ επιλύθηκαν.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθησαν οι συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.» και των εργαζομένων. Τα θέματα που ετέθησαν επιλύθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ολοκληρώθηκε η κατάρτιση των Συμβάσεων Εργασίας για όλο το προσωπικό.
Μετά και από τα παραπάνω επιτυγχάνεται η πλήρης λειτουργία της Νέας Τράπεζας, η οποία με τη βοήθεια όλων και με δουλειά της Διοίκησης και του προσωπικού της θα μπορέσει να επικεντρωθεί στο έργο της.
Η Διοίκηση της «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.» θέλει να ευχαριστήσει, για μία ακόμα φορά, τους εργαζόμενους και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή κατάληξη αυτών των προσπαθειών.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε

Επιπλοκές με τις συμβάσεις εργασίας των 3220 εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν προκύψει και παραδόξως ακόμη δεν έχουν επαναπροσληφθεί οι εργαζόμενοι του ΤΤ και θεωρητικά το νέο good TT…δεν έχει εργαζομένους.
Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις εργασίας θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να υπογράφονται και να είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ νέας διοίκησης του ΤΤ και των εργαζομένων.
Το ΤΧΣ και οι θεσμικές αρχές ζητούν να υιοθετηθεί το μοντέλο τύπου Proton bank στις συμβάσεις εργασίας ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν να αναγνωριστούν τα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον χρόνο προϋπηρεσίας αποδεχόμενοι την μεσοσταθμική μείωση 30% στις αποδοχές τους.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να δεχθούν ότι όλοι οι εργαζόμενοι συλλήβδην.....θα επαναπροσληφθούν με το πρώτο κλιμάκιο του εργαζόμενου για πρώτη φορά στον κλάδο των τραπεζών και την διαφορά που προκύπτει να καλύπτεται με ένα μηχανισμό οικιοθελούς παροχής ο οποίος  μπορεί να αποσυρθεί ανά πάσα στιγμή.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει κατά μια έννοια και αναζητείται διέξοδος και λύση στην επιπλοκή.
Εν τω μεταξύ και κατά τρόπο παράδοξο η ΕΚΤ ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές τονίζοντας ότι η διάσπαση σε good και bad bank ήταν ενδεδειγμένη αλλά η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με τους εργαζομένους δεν ήταν η ορθή.
Μάλιστα επανέρχεται αναφέροντας ότι πρέπει να υιοθετηθεί το σενάριο αποχώρησης – απόλυσης άνω των 550 εργαζομένων με παράλληλη μείωση αποδοχών όχι της κλίμακας του 30% που έχει συμφωνηθεί με διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Η επιστολή αυτή είναι παράδοξο που φθάνει αυτή την ώρα αλλά αποδεικνύει ότι η Τρόικα είναι έτοιμη να ανασκευάσει τις αρχικές τις συμφωνίες αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Υποσημείωση

Το www.bankingnews.gr ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ κοντά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις μεταξύ θεσμικών αρχών και εργαζομένων και θα προσπαθήσει να συμβάλει θετικά ώστε να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή και δίκαιη λύση και στο ζήτημα αυτό.

Σύλλογος Εργαζομένων ΤΤ: Η διοίκηση παραβίασε αυτά που συμφωνήθηκαν - Απέστειλε μονομερώς ατομικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους


Η απόφαση της Διοίκησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) να αποστείλει μονομερώς ατομικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους του ΤΤ, αποτελεί ωμή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν το Σάββατο 19/01/2013, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΧΣ, της Διοίκησης του νέου ΤΤ, της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος του ΤΤ.
Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας συμμετέχουν στην Παναττική στάση εργασίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα.
Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.
Προσυγκέντρωση στις 14:00 στην Κ.Υ. (Πεσμαζόγλου 2-6) και συμμετοχή στην πορεία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.

Αργότερα, με νέα ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στο ΤΤ ανέφεραν:

Ακυρώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τις ατομικές συμβάσεις

Την ακύρωση των κινητοποιήσεων, μέχρι το πέρας των διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση των ατομικών συμβάσεων, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
"Σε συνέχεια του δελτίου τύπου της από 25/01/2013 ενημερώνουμε ότι οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση των ατομικών συμβάσεων συνεχίζονται.
Ακυρώνονται οι κινητοποιήσεις μας μέχρι το πέρας των συναντήσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης