Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μπάχαλο στη Βουλή για την προανακριτική... Τίθενται 4 κάλπες για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο - Προσπάθεια Βενιζέλου για απεμπλοκή του ονόματος του - Αναμένεται δριμεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Μπάχαλο στη Βουλή για την προανακριτική... Τίθενται 4 κάλπες για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο - Προσπάθεια Βενιζέλου για απεμπλοκή του ονόματος του - Αναμένεται δριμεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
(upd6)Ύστερα από μιάμιση ώρα αντιπαραθέσεων και πολιτικών διαπληκτισμών επί της εισήγησης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για επτά κάλπες και επτά ψηφοφορίες (ανά πρόσωπο και ανά πρόταση), η Ολομέλεια της Βουλής κατέληξε τελικά σε συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση σχετικά με τη λίστα Lagarde. Συγκεκριμένα, όλα τα κόμματα συμφώνησαν με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να στηθούν τέσσερις κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο), σε μια ψηφοφορία.



Με την έναρξη της συζήτησης, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε την πρόταση για επτά κάλπες, δηλώνοντας ότι αυτή η διαδικασία είναι σύμφωνη με τον κανονισμό και ότι το προεδρείο της Βουλής δεν δέχεται τις καταγγελίες περί συγκάλυψης.
Τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος δήλωσε: «Διαφωνούμε κατηγορηματικά. Πρόκειται για απόλυτη γελοιοποίηση. Γίνεται λάστιχο το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Να αποσυρθεί η πρόταση. Να γίνει μία ενιαία ψηφοφορία με καθολική ψηφοφορία και καθολική συμμετοχή για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου». Κατόπιν αυτής της τοποθέτησης, ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «μία κάλπη και για τα τέσσερα πρόσωπα» και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.
Κατόπιν το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήκωσε αμέσως τους τόνους, κάνοντας λόγο για εις βάρος του σκευωρία. «Δυστυχώς δεν υπάρχει όριο για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και 4 μήνες παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «όλα είναι ψέμα». Ο κ.Βενιζέλος, αφού κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «επειδή έχει χάσει το παιχνίδι της ουσίας στήνει το χορό της κάλπης», ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση επί της ουσίας. Ο κ.Βενιζέλος ζήτησε «μία κάλπη ανά πρόσωπο», επισημαίνοντας ότι «δεν θα μας στερήσουν το δικαίωμα να ψηφίσουμε», όπως θα γινόταν στη μία κάλπη.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή την πρόταση του Ευ.Βενιζέλου για τέσσερις κάλπες, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος με το να στηθούν επτά κάλπες, είναι πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού» είπε, αποδεχόμενος την πρόταση για τέσσερις κάλπες. Στη συνέχεια όλα τα κόμματα συμφώνησαν με την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε περίπτωση που η Βουλή είχε κληθεί να ψηφίσει σε μια ψηφοφορία και για τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν προταθεί συνολικά από τα κόμματα, δηλαδή τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Ευ. Βενιζέλο, τον Γ. Παπανδρέου και τον Λ. Παπαδήμο, δεν αποκλείεται να βλέπαμε "ατυχήματα", όπως να παραπεμφθούν όλοι ή κανένας. Σε κάθε περίπτωση, είτε με το να παραπεμπόταν ο κ. Βενιζέλος (κρίσιμος κυβερνητικός εταίρος) είτε με το να μην παραπεμπόταν κανείς (ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου), οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες, αφού θα έθεταν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της κυβέρνησης Σαμαρά. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι προσπάθειες τόσο από τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, όσο και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, κατευθύνθηκαν στο να στηθούν τέσσερις κάλπες, ήτοι μία για κάθε πρόσωπο. Αυτή η επιλογή ήταν εξαιρετικά ευέλικτη, καθώς οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να "αφήσουν απ' έξω" κρίσιμα πρόσωπα για την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Η συμφωνία των κομμάτων για τέσσερις κάλπες, μια ανά πρόσωπο αποτελεί μια σημαντική ανατροπή καθώς τα δεδομένα και έως την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, έδειχναν ότι θα υιοθετούνταν η πρόταση για τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες και συνολικά επτά κάλπες.

Παπαδήμος: «Ουδέποτε ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λίστας Lagarde»

Υπόμνημα στο οποίο δηλώνει ότι «ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ΄΄λίστας Λαγκάρντ΄΄ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή», απέστειλε στην Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος.
Ολόκληρο το υπόμνημα του κ. Παπαδήμου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής
Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:
Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ΄΄λίστας Λαγκάρντ΄΄ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.
Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.
Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Αργά χθες το βράδυ και ύστερα από έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις  στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αλλά και ανάμεσα του προέδρου της Βουλής και των εκπροσώπων των κομματικών επιτελείων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διαδικασία να γίνει σε μια συνεδρίαση, με τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες – μια για κάθε πρόταση – και με συνολικά επτά κάλπες.
Συγκεκριμένα, οι επτά κάλπες αφορούν:
1. Τον Γ.Παπακωνσταντίνου βάσει της πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
2. Τον Γ.Παπακωνσταντίνου βάσει της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ
3. Τον Ευ.Βενιζέλο βάσει της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ
4. Τον Γ.Παπακωνσταντίνου βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
5. Τον Ευ.Βενιζέλο βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
6. Τον Γ. Παπανδρέου βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
7. Τον Λ.Παπαδήμο βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι κατόπιν της σχετικής συζήτησης, θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Θα στηθεί δηλαδή μια κάλπη, η οποία θα αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και αφού γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την περίπτωση θα στηθούν δύο κάλπες, όσα είναι δηλαδή και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή σχετικά με την εν λόγω υπόθεση (αφορά τους κ.κ.Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο). Θα γίνει και πάλι ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψήφων και κατόπιν θα ακολουθήσει η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, για την οποία και θα στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα είναι και τα πρόσωπα, τα οποία τα δύο αυτά κόμματα ζητούν να παραπεμφθούν (πρόκειται για τους κ.κ.Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο).
Σημειώνεται πως δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των βουλευτών και στις τρεις ψηφοφορίες, αν και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει έως το τέλος της διαδικασίας. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 10 το πρωί ενώ η ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται για τις 6 το απόγευμα.
«Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει επτά διαδοχικές κάλπες οδηγεί σε μια διαδικασία αλαλούμ που φανερώνει πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών. Ταυτόχρονα αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά προσωπικά να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Lagarde μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ Βενιζέλου. Πρόκειται για έναν παραλογισμό έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής. Τελικώς, όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται θυελλώδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λόγω για «ωμή πολιτική σκευωρία» σε βάρος του και φαίνεται αποφασισμένος να απαντήσει με σκληρό τρόπο στις βολές της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. «Την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή» έχει προειδοποιήσει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε χθες κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «εμπνευστή και αυτουργό» της σε βάρος του πολιτικής σκευωρίας, προσθέτοντας ότι σήμερα στη Βουλή «λήγει και τυπικά η προσπάθεια του πολιτικού ρεσάλτο» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ, την απόφαση να συμμετάσχει στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου θα τεθεί η πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνουν στην υπόθεση της λίστας Lagarde έλαβε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Επιπλέον, αποφασίστηκε να συμμετάσχει και στη δεύτερη κατά σειρά ψηφοφορία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέραν του κ.Παπακωνσταντίνου βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ.Βενιζέλο. Όσον αφορά την τρίτη ψηφοφορία, την πρόταση των ΑΝΕΛ που προσυπογράφει η Χρυσή Αυγή, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα παραμείνουν στην αίθουσα αλλά δεν θα μετέχουν στην ψηφοφορία, για να μην νομιμοποιήσουν την πρόταση στην οποία μετέχει και η Χρυσή Αυγή.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Τρεις κάλπες, όσες ακριβώς και οι προτάσεις, εισηγείται, κατά πλειοψηφία, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Lagarde.
Να σημειωθεί πως κάθε κάλπη θα αντιστοιχεί στις κατατεθείσες προτάσεις των κομμάτων, οι οποίες είναι:
- Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, προτείνουν την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου
- Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την παραπομπή των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου
- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή προτείνουν την παραπομπή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου, Λ. Παπαδήμου και Γ. Παπανδρέου
Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν πως οι κάλπες πρέπει να είναι όσα και τα πρόσωπα για τα οποία έχει προταθεί η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.
Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης.
Το αίτημά του για τέσσερις κάλπες επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή προσβάλλει τη μυστικότητα της ψήφου και παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής.
Ανάλογη ήταν νωρίτερα η τοποθέτηση και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητο να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία και να ακολουθείται μία διαδικασία που θα αίρει -όπως υπογράμμισε- τη μυστικότητα της ψήφου.
Σκληρή ήταν απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για απίστευτο πολιτικό θράσος. Δυστυχώς δεν διδάσκονται τίποτα, είναι αμετανόητοι, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά «τα κτυπήματα που υπέστη η σκευωρία -εμπνευστής της οποίας ήταν ο κ. Τσίπρας- ήταν αλεπάλληλα». Αύριο όμως, διεμήνυσε, λήγει και τυπικά η απόπειρα ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί της διαδικασίας η Διάσκεψη των Προέδρων δεν κατέληξε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην παραπεμφθεί κανένα πρόσωπο σε επιτροπή προκατρκτικής εξέτασης. Για το θέμα αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση το απόγευμα ανάμεσα στα κόμματα.
Ανοικτό παραμένει αν κάθε βουλευτής υποχρεούται να προσέλθει να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν ή αν θα έχει τη δυνατότητα να προσέλθει σε μία μόνο κάλπη. Όμως, όπως επισημάνθηκε, αν  βουλευτές επιλέξουν να ρίξουν ψηφοδέλτιο σε μία μόνο κάλπη, τότε παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας. Αντίστοιχα, τονίστηκε πως δεν  μπορεί βουλευτής να υποχρεωθεί να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Στην τελική ευθεία η υπόθεση με τη λίστα Lagarde – Νέα δεδομένα από την κατάθεση Διώτη – Αύριο η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής


Νέα δεδομένα στην υπόθεση σχετικά με τη λίστα Lagarde έχουν έρθει στο προσκήνιο μόλις 24 ώρες πριν από τη συζήτηση και την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατόπιν της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ο οποίος παραδέχθηκε πως κατέστρεψε το usb που είχε παραλάβει από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου.
Η παραδοχή αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει εξαφανιστεί και το αρχικό CD με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στον κ.Παπακωνσταντίνου συσκοτίζει περαιτέρω την υπόθεση. Ωστόσο, το μείζον ερώτημα παραμένει το ίδιο, ποιοι ήταν οι δράστες που αλλοίωσαν το περιεχόμενο του αρχικού CD, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν – τουλάχιστον - τα ονόματα των συγγενών του κ.Παπακωνσταντίνου.
Στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ.Διώτης αναφέρει πως η δικηγόρος και συνεργάτιδα του τον βοήθησε να αντιγράψει το usb που είχε πάρει από τον κ.Παπακωσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως και αυτή είναι πρόθυμη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση. Επιπλέον, σημειώνει πως ο ίδιος δεν είχε κίνητρο να αλλοιώσει το περιεχόμενο της λίστας, υπογραμμίζοντας πως όταν του παραδόθηκε το usb, δεν είχε λάβει κάποια εντολή από τον τότε υπουργό Οικονομικών για τη διεξαγωγή έρευνας (κάτι που έχει υποστηρίξει και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ.Καπελέρης).
Την ίδια στιγμή οι οικονομικοί εισαγγελείς μελετούν το αίτημα του κ.Διώτη για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το usb που παρέδωσε στον κ.Βενιζλο, έχει υποστεί αλλοιώσεις ή μεταβολές και ποιες είναι αυτές. Σε κάθε περίπτωση οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν άμεσα αν θα ασκήσουν εκείνοι ποινική δίωξη σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή για το εάν θα στείλουν το φάκελο της έρευνας στη Βουλή, η οποία θα πάρει και τη σκυτάλη για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαφωνίες στη Βουλή για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν αύριο αναφορικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής είναι τρεις. Πρόκειται για την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης με εγκαλούμενο τον κ.Παπακωνσταντίνου, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τη δίωξη πέραν του κ.Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ.Βενιζέλου και για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, η οποία πέρα από τους κ.κ.Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου βάζει στο κάδρο και τους πρώην πρωθυπουργούς, Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμο. Η οριστική απόφαση για το πόσες κάλπες θα στηθούν, αν δηλαδή θα είναι τρεις όσες είναι οι προτάσεις των κομμάτων ή τέσσερις όσοι είναι και οι εγκαλούμενοι, θα ληφθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου. Εάν υπάρξουν και εκεί διαφωνίες, η Ολομέλεια της Βουλής θα αναλάβει να διευθετήσει το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης