Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το θέμα του ΤΤ έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Κουβέλης - Να μην θιγούν τα συμφέροντα των εργαζομένων - Το θέμα της δόσης έχει κλείσει - Βενιζέλος: Ορισμένοι φλερτάρουν με τη βία - Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα

tags :
Το θέμα του ΤΤ έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Κουβέλης - Να μην θιγούν τα συμφέροντα των εργαζομένων - Το θέμα της δόσης έχει κλείσει - Βενιζέλος: Ορισμένοι φλερτάρουν με τη βία - Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα
(upd7)Το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έθεσε στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, αξιώνοντας η οποία ρύθμιση προωθηθεί να μην βλάψει τα συμφέροντα των εργαζομένων της τράπεζας.
Ταυτόχρονα, διεμήνυσε πως το θέμα εκταμίευσης της δόσης έχει κλείσει, αναφερόμενος επί της ουσίας στην ολοκλήρωση από την πλευρά της κυβέρνησης όλων των προαπαιτούμενων δράσεων.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες βρέθηκαν η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας 21/1, καθώς και η ανάγκη καταπολέμησης των κρουσμάτων βίας και αντιμετώπισης της ανεργίας.
Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κουβέλης: Το θέμα της δόσης έχει κλείσει - Να μην θιγούν τα συμφέροντα των εργαζομένων του ΤΤ

"Στη διάρκεια της σύσκεψης μας απασχόλησε έντονα το θέμα της βίας. Πρέπει να υψωθεί ένα οχυρό κατά των φαινομένων βίας", δήλωσε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Φ. Κουβέλης.
Και πρόσθεσε: Είναι αναγκαίο να συσταθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αφού η ανεργία αποτελεί πραγματική απειλή για την κοινωνική συνοχή.
Θα υπάρξει και νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, εξήγησε ο κ. Κουβέλης για να τονίσει πως "Το θέμα της δόσης έχει κλείσει".
Η οποία ρύθμιση για το ΤΤ δεν πρέπει να βλάψει τα συμφέροντα των εργαζομένων, επισήμανε στη συνέχεια.
Αναφορικά με τη λίστα Lagarde ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρέπεμψε στη Βουλή. "Δεν κάναμε καμία πρόταση ούτε εδώ ούτε στη Βουλή. Επιμένω: Το πως θα στηθούν οι κάλπες και το πως θα γίνει η ψηφοφορία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και τελικά της ολομέλειας", διεμήνυσε.

Βενιζέλος: Υπήρξε ωμή κατασκευή σκευωρίας εις βάρος μου για τη λίστα Lagarde

"Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στη βία", υποστήριξε από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος.
Ταυτόχρονα ο ίδιος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης προς όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στις δημοκρατικές αρχές, με στόχο την πάταξη της βίας.
"Αναφερθήκαμε και σε οικονομικού ενδιαφέροντος ζητήματα", συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης της λίστας Lagarde, τόνισε "Υπήρξε ωμή κατασκευή σκευωρίας εις βάρος μου για τη λίστα".

Στουρνάρας: Συζητήσαμε για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το μεγάλο φορολογικό που θα κατατεθεί την άνοιξη

Για την προετοιμασία της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου, για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, καθώς και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη άνοιξη ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς κ. κ. Α. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
"Έγινε μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, αναφορικά με την επόμενη δόση. Μιλήσαμε επίσης για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε, καθώς και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, υποστηρίζοντας παράλληλα πως στη διάρκεια της σύσκεψης δεν συζητήθηκε το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δένδιας: Η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή
"Η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή", διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά "ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς για τα κρούσματα βίας, καθώς και για τις μεγάλες προσπάθειες καταπολέμησής τους".

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Σαφές μήνυμα, κατά των μαζικών φαινομένων βίας, αναμένεται να αποστείλουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κ. κ. A. Σαμαράς, Eυ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης, που συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, για πρώτη φορά το 2013 και υπό τη "σκιά" της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στη Λ.Συγγρού.
Οι κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να εστιάσουν στην πρώτη τους αυτή συνάντηση στα αυξανόμενα κρούσματα βίας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν ως στόχο τους γραφεία κομμάτων, πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους, ενώ θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν μια κοινή "γραμμή άμυνας" απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Κύριο μέλημα τους και συνάμα ανησυχία, είναι να πείσουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον παραμένει ασφαλές και ομαλό καθώς και ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην υλοποίηση του σχεδιασμού και του προγράμματος της.
Την ίδια στιγμή, και όσον αφορά τις έρευνες για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει τεθεί σε συναγερμό. Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι οι δράστες είχαν ως στόχο τους το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως αναφέρεται πυροβόλησαν, στοχεύοντας ψηλά. Η επίθεση έγινε με δύο όπλα (καλάσνικοφ και magnum), τα οποία κατόπιν της βαλλιστικής εξέτασης διαπιστώθηκε πως ήταν "καθαρά", ότι δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί μαρτυρία ότι ο ένας από τους δύο δράστες κρατούσε εκτοξευτήρα ρουκετών, τον οποίο για άγνωστο λόγο, δεν χρησιμοποίησε.
Βάσει αυτών των δεδομένων αλλά και του γεγονότος ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το "χτύπημα" οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, αν και όπως αναφέρεται, είναι βάσιμοι οι φόβοι για κλιμάκωση των επιθέσεων.
Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας όσο και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι το χτύπημα αποτελεί επίδειξη ισχύος από «νέα γενιά» τρομοκρατών, το οποίο πυροδοτήθηκε από τις πρόσφατες επιχειρήσεις σε υπό κατάληψη κτήρια, όπως τη βίλα Αμαλίας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία δείχνουν ότι η επίθεση έγινε ως εξής: Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο άντρες κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και αφού διήνυσαν 50 μέτρα σταμάτησαν, σήκωσαν τα όπλα και από απόσταση 70 μέτρων σημάδεψαν τη φωτεινή επιγραφή των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Η επίθεση κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και από τις ριπές του καλάσνικοφ η μία βολίδα χτύπησε το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ βολίδα από το περίστροφο βρέθηκε στην ταράτσα. Με βάση της εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες τόσο των γραφείων της Ν.Δ όσο και της Τροχαίας, οι δράστες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο – πιθανότατα πρόκειται για το καμένο Toyota Corolla που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο -, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο.
Οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν ότι στο σημείο βρίσκονταν πολλές κάμερες και φρόντισαν να έχουν πολύ καλά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης