Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Societe Generale: Μπορεί η Ελλάδα να μην αποχώρησε από το ευρώ, αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει - Η ανεργία των νέων συνιστά τον Νούμερο 1 κίνδυνο για την Ευρωζώνη - Ρίχνει ακόμη και κυβερνήσεις...

tags :
Societe Generale: Μπορεί η Ελλάδα να μην αποχώρησε από το ευρώ, αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει - Η ανεργία των νέων συνιστά τον Νούμερο 1 κίνδυνο για την Ευρωζώνη - Ρίχνει ακόμη και κυβερνήσεις...
Τελικά η ευρωπαϊκή κρίση χρέους τέλειωσε ή όχι ακόμη,  διερωτάται στην τελευταία έκθεσή της η Societe Generale, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, ο οίκος παραδέχεται πως κατά τη διάρκεια του 2012, αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως η Ευρωζώνη εξήλθε από την κρίση.
Και εξηγεί: Η ΕΚΤ ανέλαβε επιθετική δράση, η Ελλάδα απέφυγε τον μεγάλο κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ και τα ευρωπαϊκά assets άρχισαν και πάλι να κερδίζουν το ενδιαφέρον (και την εμπιστοσύνη) των επενδυτών.
Ωστόσο, παρά τη διαφαινόμενη πρόοδο που σημείωσε η Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Societe Generale προειδοποιεί για έναν κίνδυνο που οι περισσότεροι έχουν την τάση να αγνοούν.
Όπως αναφέρουν στην εν λόγω έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη υπενθυμίζουν μονομιάς πόσο πιο μεγάλα είναι τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές χώρες.
"Η Ευρωζώνη έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να διαχειριστεί. Και δεν είναι άλλο από τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας των νέων", σχολιάζει η Societe Generale και προειδοποιεί: Οι κυβερνήσεις στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας - οι οποίες απεγνωσμένα πρέπει να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να επαναφέρουν στη σωστή τροχιά τα δημόσια οικονομικά τους - λαμβάνουν ολοένα και μικρότερη στήριξη από τη νέα γενιά, η οποία νιώθει ότι "πετσοκόβονται" τα όνειρά της και το μέλλον της.
Η θέση της Societe Generale είναι σαφής: Η ανεργία των νέων μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις... Και εξηγεί: Η κρίση εκτίναξε σε ύψη ρεκόρ την ανεργία των νέων και οι νέοι με τη σειρά τους σταματούν να στηρίζουν τις κυβερνήσεις... Οι μεγάλες αναταραχές και αντιδράσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την πολιτική σταθερότητα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης