Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Merkel (καγκελάριος Γερμανίας): Το 2013 θα είναι πιο δύσκολο από το 2012 – Η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ξεπεραστεί «ούτε κατά διάνοια» – Οι μεταρρυθμίσεις παράγουν αποτελέσματα – Ζητά υπομονή και κουράγιο από τους Γερμανούς

tags :
Merkel (καγκελάριος Γερμανίας): Το 2013 θα είναι πιο δύσκολο από το 2012 – Η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ξεπεραστεί «ούτε κατά διάνοια» – Οι μεταρρυθμίσεις παράγουν αποτελέσματα – Ζητά υπομονή και κουράγιο από τους Γερμανούς
Το οικονομικό περιβάλλον θα είναι πιο δύσκολο το 2013 από ότι ήταν το 2012 αναμένεται να αναφέρει στο διάγγελμα της προς τους Γερμανούς η καγκελάριος Angela Merkel, η οποία θα τους καλέσει να δείξουν υπομονή και κουράγιο για το νέο έτος.




«Το οικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί», αναφέρει η Merkel στην ομιλία της που αναμένεται να μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση σήμερα το βράδυ.
Επικαλούμενη την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η επικεφαλής της πιο ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομίας απευθύνει έκκληση για υπομονή, υπογραμμίζοντας πως η οικονομική ταραχή που ταλανίζει τη Γηραιά Ήπειρο δεν έχει ξεπερασθεί «ούτε κατά διάνοια».
«Οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίσαμε (στην Ευρώπη) αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα. Αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη από πολλή υπομονή. Η κρίση βρίσκεται ακόμα μακριά από το να έχει ξεπεραστεί», εκτίμησε η καγκελάριος, η οποία αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη μεγαλύτερου ελέγχου των χρηματοπιστωτικών αγορών από την πλευρά των κρατών.
Αν και η Γερμανία επωφελείται από έναν καλύτερο συνδυασμό οικονομικών περιστάσεων από ότι οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους εταίρους της, η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί καθ΄όλη τη διάρκεια του 2012. Το ΑΕΠ έχει καταγράψει αύξηση κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από αύξηση 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και 0,5% το πρώτο. Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν μια υποχώρηση του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Bundesbank, η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και σε μία σύντομη ύφεση. Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει εξάλλου σχεδόν στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας το 2013 με μία άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης