Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Αν. Βγενόπουλος λόγω διαρροής της έκθεσης εσωτερικού ελεγκτού της Λαϊκής Τράπεζας – «Κάθε συκοφάντης θα λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη – Επί 18 μήνες τροφοδοτούσαν με κατασκευασμένες κακοήθειες»

tags :
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Αν. Βγενόπουλος λόγω διαρροής της έκθεσης εσωτερικού ελεγκτού της Λαϊκής Τράπεζας – «Κάθε συκοφάντης θα λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη – Επί 18 μήνες τροφοδοτούσαν με κατασκευασμένες κακοήθειες»
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο πρόεδρος της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή τη διαρροή και δημοσίευση της «εμπιστευτικής» εκθέσεως του εσωτερικού ελεγκτού της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με ημερομηνία 22-5-2012 σχετικά με δήθεν ευθύνες για την αγορά Ελληνικών Ομολόγων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κατέθεσα σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημίσεως και της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων κατά 6 φυσικών προσώπων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει από την ποινική διαδικασία.
Η μήνυση αφορά τη διαρροή και δημοσίευση της «εμπιστευτικής» εκθέσεως του εσωτερικού ελεγκτού της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με ημερομηνία 22-5-2012 σχετικά με δήθεν ευθύνες για την αγορά Ελληνικών Ομολόγων.  Σε αυτή την φάση δεν αποκαλύπτω τα ονόματα των κατηγορουμένων από σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητος που ισχύει μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη τους.
Είναι προφανές ότι η περίοδος της ανοχής μου στις κατάπτυστες και παράνομες πρακτικές συκοφάντησής μου στην Κύπρο τελείωσε και ο κάθε συκοφάντης από δω και πέρα θα λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη.  Αυτό ισχύει και για όλες τις νομιμοφανείς αλλά απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών που διεξάγονται αντιδεοντολογικά ερήμην της παλαιάς Διοίκησης της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με προαποφασισμένο αποτέλεσμα για πολιτικούς και άλλους λόγους.
Εν τω μεταξύ παρότι έχω ζητήσει από τις 6 Δεκεμβρίου να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών και με αφορούν, τόσο η Διοίκηση της  ΛΑΪΚΗΣ όσο και οι Αρχές που υπέβαλλα το αίτημά μου δεν το έχουν ακόμα πράξει.  Η εξήγηση είναι απλή.  Όταν και με επίσημα στοιχεία επιβεβαιωθεί:
1.     Ότι δεν είχα καμία απολύτως αμοιβή από τη θητεία μου στη Διοίκηση της ΛΑΪΚΗΣ.
2.    Ότι ακόμη και μεγάλο μέρος των εξόδων για την άσκηση των καθηκόντων μου το επιβαρυνόμουν προσωπικά.
3.    Ότι δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο από τη ΛΑΪΚΗ (ούτε και από καμία άλλη τράπεζα).
4.    Ότι,  εξαιρουμένης μιας πώλησης πριν 5 περίπου χρόνια σε επενδυτή για στρατηγικούς λόγους και με επίσημες ανακοινώσεις, μετοχές της ΛΑΪΚΗΣ μόνον αγόραζα, επανεπένδυσα σε μετοχές όλα τα διανεμηθέντα μερίσματα και συμμετείχα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε το 2011, και
5.    Ότι δεν υπήρξε καμία «περίεργη» συναλλαγή ακινήτων ή επενδύσεων από την ΛΑΪΚΗ κατά τη διάρκεια της θητείας μου,
ΤΟΤΕ, οι άθλιοι συκοφάντες θα πρέπει να κρυφτούν ακόμη και από τους φίλους τους που επί 18 περίπου μήνες τους τροφοδοτούσαν με κατασκευασμένες κακοήθειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης