Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κορυφώνεται η ρήξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Μαρκόπουλος: Γραφικός και λαϊκιστής ο Καμμένος - "Προδότες" Κουράκος-Μαρκόπουλος, απαντά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Τι σχολιάζει ο Κουράκος - Παραιτήθηκε και ο Μοσχοβίτης...

tags :
 Κορυφώνεται η ρήξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Μαρκόπουλος: Γραφικός και λαϊκιστής ο Καμμένος -
(upd2) "Αυταρχικός και αυτάρεσκος αρχηγίσκος, λαϊκιστής, ευρισκόμενος σε άλλο κόσμο, πολιτικά απαίδευτος, γραφικός, αυτοθαυμαζόμενος, λείψανο λαϊκισμού, πολιτικώς απαίδευτος, εξουσιολάγος και ανεπάγγελτος". Είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς και τις ιδιότητες που προσάπτει ή επισυνάπτει εμμέσως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο πρώην υπουργός και πρόσφατα αποχωρήσας από το κόμμα του, Κ. Μαρκόπουλος.
«Απαντώντας», ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε «προδότες» τους αποχωρήσαντες βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Κουράκο, υπαινισσόμενος ότι υπάρχει σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Κ.Μαρκόπουλος αφήνει ανοιχτό για ύστερο χρόνο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματιος που θα εκφράζει «την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και τη μεσαία τάξη», ενώ αποποιείται τον χαρακτηρισμό του «αποστάτη» λέγοντας: «Οταν παρακοαλούσε γονατιστός (σς: Ο Π. Καμμένος) να πείσω τους 10 βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ να πάνε μαζί του, ήμουν ισοδύναμα Θεός, τώρα αποστάτης». Αρνείται δε ότι πίσω από τις αποσκιρτήσεις στεκλεχών των ΑΝ.ΕΛ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλογίζει ότι έχει προσχωρήσει στον «άγριο φιλελευθερισμό».
«Απαντώντας», ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε «προδότες» τους αποχωρήσαντες βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Κουράκο, υπαινισσόμενος ότι υπάρχει σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης. Μιλώντας στον Σκάι το πρωί της Κυριακής, ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δύο βουλευτών, μιλώντας για «προδότες», «καβάτζες» και «φίρμες» και υποστηρίζοντας ότι η συγκυβέρνηση έχει πέσει, καθώς με 150 βουλευτές έχει χάσει τη δεδηλωμένη, και αυτός είναι ο λόγος της «αποστασίας». «Δεν είναι αποδεκτή η αποστασία, πάνε να γίνουν το δεκανίκι του Σαμαρά, τελείωσαν οι ρεζέρβες, το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Θέλουν δυο προδότες και τους βρήκαν» δήλωσε. Ο Π. Καμμένος ζήτησε «να σταματήσουν οι γελοιότητες περί Βουλγαράκη», ενώ για την υπόθεση του «non paper»: «Δεν έχει γραφτεί από κομπιούτερ των ΑΝΕΛ το non paper. Δεν έχει πρωτοκολληθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Zητήσαμε να γίνει γραφολογική εξέταση».
Στις δηλώσεις του κ. Καμμένου απάντηση έδωσε ο ανεξάρτητος πλέον πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ. Κουράκος.
Αναλυτικά στην απάντησή του αναφέρει:
"Καλώ τον κ. Καμμένο να προσέλθει στον Εισαγγελέα για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Ο κ. Καμμένος έχοντας χάσει την ψυχραιμία του προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις και σενάρια συνομωσιολογίας προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις πρόσφατες αποκαλύψεις.
Στην κυριακάτικη εκπομπή του κ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και σε άλλα μέσα, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε αήθεις και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου, για τους οποίους θα κληθεί να απολογηθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Η ουσία της υπόθεσης, που αφορά στον ελληνικό λαό και στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, παραμένει η «περίεργη» ανάμιξη του κ. Βουλγαράκη στα εσωκομματικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν
Εγώ θα προσέλθω στον Εισαγγελέα για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όπως και ο κ. Ζώης ενώ ο κ. Βουλγαράκης επιβεβαίωσε τις συνομιλίες. Καλώ τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο για να αποδείξει ότι δε φοβάται την αλήθεια".

Στο μεταξύ, σε κοινή συνεδρίαση συγκαλούνται αύριο στις 16:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με θέμα την οργάνωση του Συνεδρίου.

Παραιτήθηκε και ο Μοσχοβίτης....
Την ίδια στιγμή, ο Λάμπρος – Φοίβος Μοσχοβίτης παραιτήθηκε από μέλος  της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων  και αυτονόητα από μέλος του  κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
"Δεν θα αφήσουμε τα όνειρα μας  να πνιγούν στην νοοτροπία του  «μικρού, προσωπικού,κερδοφόρου, μαγαζιού», επιλέγουμε το μεγάλο, το αληθινά ανατρεπτικό  με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς. Στον υπέροχο και ανιδιοτελή κόσμο των Ανεξάρτητων Ελλήνων  εύχομαι καλή δύναμη. Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, μπορεί να ξανασυναντηθούμε, με σοβαρές  και αξιόπιστες προτάσεις από  σοβαρούς και αξιόπιστους πολιτικούς", τονίζει σε σχετική επιστολή του ο κ. Μοσχοβίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης