Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κληρώνει την Τετάρτη για Κρατικά Λαχεία και ΟΠΑΠ στη νέα συνεδρίαση του Δ. Σ. του ΤΑΙΠΕΔ - Υψηλότερο τίμημα για τα Κρατικά Λαχεία θέλει το Δημόσιο - Στόχος τα 250 εκατ. ευρώ

Κληρώνει την Τετάρτη για Κρατικά Λαχεία και ΟΠΑΠ στη νέα συνεδρίαση του Δ. Σ. του ΤΑΙΠΕΔ - Υψηλότερο τίμημα για τα Κρατικά Λαχεία θέλει το Δημόσιο - Στόχος τα 250 εκατ. ευρώ
Αποφάσεις που θα κρίνουν την επόμενη φάση του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ καθώς και την πώληση της εταιρίας που διαχειρίζεται τα κρατικά λαχεία, πρόκειται να λάβει στην αυριανή συνεδρίαση το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Χθες, η διοίκηση του Ταμείου ζήτησε από την κοινοπραξία ΟΠΑΠ - Lottomatica - Scientific Games – Intralot να υποβάλει υψηλότερη οικονομική προσφορά για τα κρατικά λαχεία, πράγμα το οποίο συνέβη αν και υπήρξαν αντιδράσεις από ορισμένα μέλη.
Η νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε το κοινοπρακτικό σχήμα θα βρεθεί «επί τάπητος» στην αυριανή συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ έχει ζητηθεί η αξιολόγηση της από ανεξάρτητο εκτιμητή ( Deloitte & Touche).
Να σημειωθεί ότι από την 12ετή παραχώρηση των κρατικών λαχείων το Δημόσιο προσβλέπει σε έσοδα 250 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ αύριο «κληρώνει» και για τον ΟΠΑΠ με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να παίρνει αποφάσεις για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Οι φάκελοι θα οδηγήσουν τους επτά ενδιαφερόμενους στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου για την αγορά ποσοστού έως 33% της κρατικής εταιρίας.
Υπενθυμίζεται ότι στην «κούρσα» τρέχουν ήδη οι εξής ενδιαφερόμενοι:
* BC Partners, ο πιο σημαντικός μέτοχος της Hyatt,
* Emma Delta Ltd, επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).
* Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd. (41%), Helvason Ltd (4%): Η Gauselmann, γερμανική εταιρεία κατασκευής τυχερών παιχνιδιών, η Playtech παράγει πλατφόρμες λογισμικού, η Helvason είναι συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου.
*Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%): Εταιρίες συμφερόντων Σ. Κόκκαλη.
*Primrose Treasure Limited : Θυγατρική της κινεζικής Fosun international
*Third Point LLC : Hedge fund
TPG Capital : Aμερικανικό hedge fund.
Χθες, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε στην δημοσιότητα και τον ετήσιο απολογισμό του, στον οποίο αναφέρεται οι εισπρακτικός στόχος των 11,1 δισ. ευρώ έως το 2016.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης