Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η επαναγορά πήγε καλά - Seehofer (CSU): Οι Βαυαροί πολιτικοί θα εκφράζονται πλέον πιο "συγκρατημένα" για την Ελλάδα - Σε καλό κλίμα η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών

tags :
Σαμαράς: Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η επαναγορά πήγε καλά - Seehofer (CSU): Οι Βαυαροί πολιτικοί θα εκφράζονται πλέον πιο
(upd) "Η επαναγορά ομολόγων πήγε καλά", δηλώνει "με βεβαιότητα" ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βαυβαρίας και Αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Horst Seehofer, ο οποίος του επεφύλαξε θερμή υποδοχή στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο Μόναχο. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Seehofer τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγνωνιστικότητα της Ελλάδας, με τον τελευταίο να τονίζει ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση.
Νωρίτερα, ο ίδιος εξέφρασε τη δέσμευση ότι οι Βαυαβαροί πολιτικοί θα εκφράζονται πλέον πιο "συγκρατημένα" για την Ελλάδα/.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, ο Βαυβαρός πρωθυπουργός τόνισε ότι θα επικρατήσει "πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος, αλλά και πιο σαφής τόνος" ανάμεσα στις δύο χώρες. "Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί", προσέθεσε ο Seehofer.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.
Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετέχουν οι υπουργοί του κρατιδίου Μάρτιν Τσάιλ (Οικονομίας και Υποδομών), Εμίλια Μούλερ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Κριστίνε Χάντερτάουερ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου, Ράινχολντ Μπόκλετ, ο επικεφαλής των βουλευτών της CSU Μάρκους Φέρμπερ, ο καθηγητής Έριχ Γκράιπλ και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών.
Οι κκ Σαμαράς και Seehofer αναμένεται να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο αργότερα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης