Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Να ανοίξουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, ζητούν από το ΣΔΟΕ οι εισαγγελικές αρχές - Ερευνώνται οι 15 μεγαλύτερες συμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας του...

tags :
Να ανοίξουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, ζητούν από το ΣΔΟΕ οι εισαγγελικές αρχές - Ερευνώνται οι 15 μεγαλύτερες συμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας του...
Να ανοίξουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, και μελών της οικογένειάς του έχουν ζητήσει από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Οι αρχές διενεργούν έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας του και συγκεκριμένα, για τις 15 μεγαλύτερες συμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας του, συνολικής αξίας 6.226.700.000 ευρώ. Οι έρευνες αφορούν την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ, την προμήθεια των ελικοπτέρων Απάτσι και τη δεύτερη σύμβαση για τα υποβρύχια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ορισμένες από τις προμήθειες ήταν εκτός του εξοπλιστικού προγράμματος της εποχής. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ερωτηματικά σχετικά με την χρηματοδότηση μέσω swap agreement με την Deutche Bank για την προμήθεια των 12 ελικοπτέρων Απάτσι, μέθοδος που ανέβασε το κόστος κατά 70 εκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα, η «Δημοκρατία» επικαλείται δημοσιεύματα τεσσάρων γαλλικών εφημερίδων το 2005, όπου το πρώην στέλεχος της Thales, κατήγγειλε χρηματισμό Έλληνα υπουργού την περίοδο 2002-2003 για την προμήθεια εκσυγχρονισμού των φρεγατών “S”. Την προμήθεια υπέγραψε το 2003 ο Γιάννος Παπαντωνίου.
"Ο κ. Παπαντωνίου δεν αποκλείεται να έχει την τύχη του κ. Τσοχατζόπουλου", δήλωσε στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" δικαστικός παράγοντας. Ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ.
Σημειωτέον, η σύζυγος του κ.Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, φέρεται να περιλαμβάνεται στη "λίστα Λαγκάρντ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης