Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιτυχές το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων - Αισιόδοξες ενδείξεις βλέπει ο διεθνής Τύπος - Οι προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα έφτασαν τα 30 δις ευρώ

tags :
Επιτυχές το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων - Αισιόδοξες ενδείξεις βλέπει ο διεθνής Τύπος - Οι προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα έφτασαν τα 30 δις ευρώ
(upd) Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση αναφέρουν, μετά το κλείσιμο των βιβλίων για τις προσφορές στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, οι εγχώριοι και ξένοι ομολογιούχοι έχουν υποβάλει προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα που φτάνει συνολικά 30 δισ. ευρώ.
«Η επαναγορά κύλησε καλά σε γενικές γραμμές, η προσφορά εντός των εκτιμήσεων, φτάνοντας περίπου τα 30 δισ. ευρώ» ανέφερε στο Reuters πηγή από την ελληνική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου.





Χτες το www.bankingnews.gr ανέφερε: Επιτυχή χαρακτηρίζει ο διεθνής Τύπος τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους, κάνοντας λόγο για ικανοποιητικά ποσοστά συμμετοχής.
"Το ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εμφανίζεται επιτυχές" αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, λίγες μόλις ώρες μετά το πέρας της προθεσμίας για την κατάθεση των προσφορών.
Στο εν λόγω δημοσίευμα, με τίτλο "θετικές ενδείξεις από το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων", σημειώνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης και τη σημαντική ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.
Όπως σημειώνουν οι FT, οι Έλληνες τραπεζίτες εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της επαναγοράς. Οι ίδιοι αναφέρουν πως τα hedge funds συμμετείχαν στη διαδικασία προσφέροντας ομόλογα αξίας άνω του 15%.
Ωστόσο η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως η επιβεβαίωση της επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος επαναγοράς δεν θα επιβεβαιωθεί πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
"Μάλλον τα καταφέραμε. Οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για ικανοποιητική συμμετοχή των hedge funds" δηλώνει στους FT, Έλληνας τραπεζίτης.
"Πήγαμε πολύ καλά, ο στόχος που είχε τεθεί έχει επιτευχθεί", σημειώνει από την πλευρά του άλλος Έλληνας τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης