Ελλάδα

Άκαρπη η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το φορολογικό - Νέα συνάντηση Στουρνάρα - κομμάτων την ερχόμενη εβδομάδα - Παραμένουν οι αντιρρήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Ποια τα σημεία τριβής

tags :
Άκαρπη η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το φορολογικό - Νέα συνάντηση Στουρνάρα - κομμάτων την ερχόμενη εβδομάδα - Παραμένουν οι αντιρρήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Ποια τα σημεία τριβής
(upd3)Χωρίς καμία συμφωνία και ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για το νέο φορολογικό, που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα έχει και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν να εκφράζουν αντιρρήσεις. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από τους εκπροσώπους των κομμάτων, στη διάρκεια της επικείμενης νέας συνάντησης να παρουσιάσουν πλήρως αναλυτικές εναλλακτικές προτάσεις, επαναλαμβάνοντας πως η εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ από τη φορολογική μεταρρύθμιση αποτελεί δέσμευση της χώρας έναντι της τρόικας και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Με τρεις προτάσεις προσήλθε στο διάλογο για το φορολογικό το ΠΑΣΟΚ - Τι ζητά η Ιπποκράτους

Τρία πράγματα έθεσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στο τραπέζι του διαλόγου για το φορολογικό.
- Να αυξηθεί η έκπτωση φόρου για τα παιδιά κατά 5% (1.950 που είναι το νέο σύστημα έκπτωσης φόρου συν 5%).
- Ελεύθεροι επαγγελματίες έως 30 ετών να φορολογούνται ως μισθωτοί και όχι με βάση την κλίμακα των επιτηδευματιών ή να φορολογούνται με τους συντελεστές αυτής της κλίμακας (των επιτηδευματιών) μειωμένους κατά 50%.
- Να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου από τα στεγαστικά δάνεια.

Στουρνάρας: Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών όσον αφορά στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών - Κάθε πρόταση για κατάργηση απαιτεί και την αντικατάστασή της - Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία της

"Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και αναφερόμενος στο μείζον θέμα της κατάργησης των φοροαπαλλαγών, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής.
"Πάντα υπάρχουν περιθώρια, αλλά πρέπει να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο. Όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Ερωτηθείς για τις διαφορετικές προσεγγίσεις που εκφράζουν για το φορολογικό, τα άλλα δύο κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης, ήτοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως "πιστεύω στο διάλογο".
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι είναι αναγκαίο η Ελλάδα να διατηρήσει την αξιοπιστία της γιατί, όπως εξήγησε, "αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και ψηφίσει".
Σχολιάζοντας ο υπουργός την απόφαση της γερμανικής βουλής για την ελληνική συμφωνία, ανέφερε ότι ήταν πάρα πολύ θετική.

(Πρώτη ενημέρωση 17:59)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης