Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πιθανή εμπλοκή της Deutsche bank στην Εθνική ή στο ΤΤ χρήζει τεραστίας προσοχής - Τα σενάρια και οι φήμες διαψεύδονται αλλά αν υπάρξει εμπλοκή της Deutsche bank θα πρόκειται για επικίνδυνο ξεπούλημα ελληνικών assets

Πιθανή εμπλοκή της Deutsche bank στην Εθνική ή στο ΤΤ χρήζει τεραστίας προσοχής - Τα σενάρια και οι φήμες διαψεύδονται αλλά αν υπάρξει εμπλοκή της Deutsche bank θα πρόκειται για επικίνδυνο  ξεπούλημα ελληνικών assets
Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί πολλά για τον ρόλο της Deutsche bank στην ελληνική τραπεζική αγορά.
Ήδη από τον Σεπτέμβριο είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Deutsche bank μπορεί να είναι εγγυητής ανάδοχος σε αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής ή να υποβάλλει ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τα σενάρια αυτά έχουν διαψευστεί πολλές φορές και από την Εθνική όσο και από το ΤΤ.
Εσχάτως επανήλθαν τα σενάρια αυτά που φέρουν την Deutsche bank να ενδιαφέρεται να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό στην νέα Εθνική.
Να σημειωθεί ότι αποτελούν φήμες και σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται.
Ωστόσο για 3 λόγους η Deutsche bank θα είχε αντικειμενικό πρόβλημα να εμπλακεί στα ελληνικά οικονομικά και τραπεζικά δρώμενα
1)Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την πολιτική διάσταση του θέματος.
Η Deutsche bank εκπροσωπεί την Γερμανική Κυβέρνηση και ασκεί την Γερμανική οικονομική διπλωματία στο εξωτερικό.
Η εμπλοκή της Deutsche bank στην Ελλάδα και ειδικά στην Εθνική ή στο ΤΤ θα μπορούσε να θεωρηθεί με όρους πολιτικούς επικίνδυνο ξεπούλημα.
2)Η Deutsche bank έχει καταφερθεί δυσμενώς ουκ ολίγες φορές με τις εκθέσεις της για την ελληνική οικονομία.
Ποια θα ήταν η λογική μιας μεγάλης τράπεζας να επενδύσει ορισμένα δις σε  μια οικονομία που την κατηγορεί ως αναξιόπιστη;
3)Υπάρχει και η τραπεζική διάσταση.
Δεν υπάρχει κανένα επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το ελληνικό banking λόγω των ζημιών που εμφανίζει και τα χαμηλά περιθώρια κέρδους.
Η Deutsche bank ήταν στην Ελλάδα κατείχε το 10% της Eurobank και το πούλησε πριν την  περίοδο της μεγάλης οικονομικής ευφορίας.
Όμως από όλους αυτούς τους λόγους ο κυριότερος είναι ο πολιτικός.
Η παρουσία της Deutsche bank στην Ελλάδα θα χαρακτηριστεί ξεπούλημα, επικίνδυνο ξεπούλημα, θα προκαλέσει θύελλα και δικαιολογημένα, αντιδράσεων θα θεωρηθεί αποικιοκρατική κίνηση, θα θεωρηθεί ότι η Γερμανία για να διασφαλίσει τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα αποκτά ελληνικά assets.
Η παρουσία της Deutsche bank στην Ελλάδα θα περάσει επικίνδυνα πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά μηνύματα.
Θα αποτελέσει στρατηγικό λάθος με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης