Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία – Θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια οι άνεργοι ή το 35% του ενεργού πληθυσμού σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

tags :
Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία – Θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια οι άνεργοι ή το 35% του ενεργού πληθυσμού σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς
Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ανεργίας θα εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του 2013 και ενδεχομένως να φτάσει ακόμα και στο 35% του ενεργού πληθυσμού, δηλαδή ο αριθμός των ανέργων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατομμύρια από 1,27 εκατομμύρια που είναι σήμερα, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Γ.Κασιμάτης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Σύμφωνα με τον κ.Κασιμάτη η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αναδεικνύεται στο κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση προκειμένου να ρίξει «ζεστό χρήμα» στην αγορά.
«Οι επιπτώσεις φαίνονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα φανούν κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Εκτιμώ ότι στο τέλος του 2013, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμα και το 35%, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων», τόνισε ο επικεφαλής του ΕΒΕΠ, προτείνοντας ως άμεσο μέτρο την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης.
«Χρόνος χαμένος δεν υπάρχει άλλος. Σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές καθώς χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την χώρα ασφυκτιούν από την έλλειψη «ζεστού χρήματος» αλλά και από τη  μη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κασιμάτης προσθέτοντας ότι «τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, οι χαμένες θέσεις εργασίας πληθαίνουν. Η εύκολη λύση της φορομπηχτικής πολιτικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι στα όρια της στάσης πληρωμών, που εμφανίζεται πλέον σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται ένα σταθερό και σίγουρο φορολογικό σύστημα χωρίς "διαρροές" και αποσπασματική πληροφόρηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 25,4% τον περασμένο Αύγουστο. Το σύνολο των απασχολούμενων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.7726.663 άτομα και ο αριθμός των ανέργων σε 1.267.595 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης