Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στις 5 Δεκεμβρίου θα λάβει τη mega δόση των 44 δισ. ευρώ η Ελλάδα - Το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου θα ανάψει και επισήμως το πράσινο φως για την εκταμίευση

tags :
Στις 5 Δεκεμβρίου θα λάβει τη mega δόση των 44 δισ. ευρώ  η Ελλάδα - Το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου θα ανάψει και επισήμως το πράσινο φως για την εκταμίευση
Στις 5 Δεκεμβρίου θα λάβει η Ελλάδα τη mega δόση των 44 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, ένα μόλις 24ωρο πριν τη νέα κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η Ελλάδα θα λάβει 44 δισ. ευρώ στις 5 Δεκεμβρίου, δηλώνουν ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στους ευρωπαϊκούς κύκλους.
Μάλιστα, κατά τους ίδιους αξιωματούχους, το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει στην εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και αύριο  αναμένεται να ανάψει και επισήμως το πράσινο φως.
Υπενθυμίζεται πως τα 44 δισ. ευρώ συνιστούν τις 3 τελευταίες δόσεις που πρέπει να λάβει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2012.
Τα 44 δισ. ευρώ προκύπτουν:
- 31,5 δισ. ευρώ από τη δόση για το β' 3μηνο η οποία έχει καθυστερήσει να καταβληθεί
- 5 δισ. ευρώ από τη δόση του γ' 3μηνου
- 3,8 δισ ευρώ από τη δόση του δ' 3μηνου
Πρώτη που αποκάλυψε το ενδεχόμενο να καταβληθεί μια υπέρ- δόση για την Ελλάδα ύψους 44 δισ. ευρώ ήταν την περασμένη εβδομάδα η γερμανική εφημερίδα Bild.
"To ενδεχόμενο να καταβληθούν τρεις δόσεις σε μια εξετάζεται" είχε δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το δημοσίευμα της Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης