Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παρέμβαση Asmussen (EKT) για το αίτημα επιμήκυνσης - Η παράταση του ελληνικού προγράμματος απαιτεί περισσότερα χρήματα – Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αλλά δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις

Παρέμβαση Asmussen (EKT) για το αίτημα επιμήκυνσης - Η παράταση του ελληνικού  προγράμματος απαιτεί περισσότερα χρήματα – Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αλλά δεν έχουν  ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις
Η παράταση του ελληνικού προγράμματος απαιτεί περισσότερα χρήματα, διεμύνησε ο J. Asmussen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι σημειώνεται πρόοδος, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, υπογράμμισε ότι κινείται εντός των πλαισίων του καταστατικού, σημείωσε ωστόσο ότι συμφωνεί με πολλά από τα επιχειρήματα του επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Τη Δευτέρα ο κ. Asmussen δήλωνε ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ωστόσο θα απαιτηθεί χρόνος για να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων στα οικονομικά δεδομένα. Όπως τόνισε, η ΕΚΤ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να αποδείξει ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο.
Κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών, δήλωσε. Η ανταγωνιστικότητα και οι βιώσιμοι προϋπολογισμοί εξαρτώνται από τις κυβερνήσεις, τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Asmussen, όλες οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα, ενώ και στη Γερμανία πρέπει να εφαρμοστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης