Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ασφυκτικά πιέζει ο χρόνος - Την Πέμπτη πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα εργασιακά - Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα - τρόικας

tags :
Ασφυκτικά πιέζει ο χρόνος - Την Πέμπτη πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα εργασιακά - Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα - τρόικας
Σε συνεχή διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.
Τα ανωτέρω επισημαίνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πέρας της έκτακτης τηλεδιάσκεψης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, τους οποίους και ενημέρωσε για την μέχρι τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.
Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:


Η προετοιμασία του Euro Working Group της ερχόμενης Πέμπτης (25/10) και Παρασκευής (26/10) θα βρεθεί στο επίκεντρο της αποψινής τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τρόικας.
Η τρόικα έχει κάνει ορισμένες υποχωρήσεις στα εργασιακά, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κληθείς να σχολιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
"Οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά συνεχίζονται, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι. Η τρόικα έχει κάνει ορισμένες υποχωρήσεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μέτρων.
Για ουσιαστική διαπραγμάτευση με την τρόικα με συγκεκριμένα αποτελέσματα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι "καταφέραμε απίστευτα πράγματα και κάναμε τεράστιο βήμα".
Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, κερδίσαμε τις τριετίες που ήταν χαμένες από το νόμο 4046 το Φεβρουάριο του 2012 ενώ η κυβέρνηση πέτυχε να μην μπει στη νέα δανειακή σύμβαση η ατομική διευθέτηση του χρόνου.
Για τις αποζημιώσεις, συνέχισε, η τρόικα δέχτηκε το μηχανισμό που πρότεινε η κυβέρνηση να παγώσουν για τους εργαζόμενους με 16 χρόνια με ένα πλαφόν στα 1.800 ευρώ που σύμφωνα με το μισθολογικό επίπεδο των αμοιβών το 2011 αφορά στο 80% του εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης