Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σκληρή κριτική Ράπανου και Νανόπουλου για το νομοσχέδιο των χρεών

Σκληρή κριτική  Ράπανου και Νανόπουλου για το νομοσχέδιο των χρεών
(upd)Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Β. Ράπανος στην Βουλή εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για το νομοσχέδιο που αφορά τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Ειδικότερα, ο κ. Ράπανος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας έκανε λόγo  για κίνδυνο πίεσης ρευστότητας των τραπεζών, αλλά και για ενδεχόμενη αναποτελεσματικότητα των μέτρων με αποτέλεσμα να ακριβύνει το κόστος του χρήματος.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ επεσήμανε ότι ο κίνδυνος για τη ρευστότητα μπορεί να προκύψει από το γεγονός ότι οι τράπεζες δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην περίοδο της κρίσης πολύ περισσότερα από τα δικαιούμενα με αποτέλεσμα το 7,5% του ενεργητικού τους να πρέπει τώρα να επιστραφεί.

Παρεμβαίνοντας η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη υπενθύμισε τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος ειδικά για το σκέλος των ενήμερων οφειλών, η οποία συνιστά ακριβώς να αφορά η ρύθμιση μικρές επιχειρήσεις με υπόλοιπο ως 1 εκατ. ευρώ με μικρή διαπραγματευτική δυνατότητα έναντι των τραπεζών, διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο κ. Νανόπουλος εξέφρασε επίσης διαφωνίες με τη «χαλάρωση» του συστήματος «Τειρεσία», που, κατά τον ίδιο, οδηγεί στη δυσκολία έγκρισης δανείων και στο ακριβότερο χρήμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης