Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Mark Grant: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει άλλα χρήματα στην υπερχρεωμένη Ελλάδα - Μόνη ελπίδα να εμφανιστεί η θεά Ήρα... - Η σύγχυση μόλις τελείωσε και η κρίση μόλις ξεκίνησε

tags :
Mark Grant: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει άλλα χρήματα στην υπερχρεωμένη Ελλάδα - Μόνη ελπίδα να εμφανιστεί η θεά Ήρα... -  Η σύγχυση μόλις τελείωσε και η κρίση μόλις ξεκίνησε
"Το ΔΝΤ δεν θα δώσει άλλα χρήματα στην υπερχρεωμένη Ελλάδα. Τι θα κάνει τώρα που σε λίγες εβδομάδες στερεύουν τα ταμειακά της διαθέσιμα; Μόνη ελπίδα να εμφανιστεί η θεά Ήρα..."
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του ο Mark Grant, γνωστός αναλυτής με 38 χρόνια προϋπηρεσίας στη Wall Street. "Πλέον τα μαγικά του PSI και της στήριξης της ΕΚΤ τελείωσαν", σημειώνει ο ίδιος στην ανάλυσή του.
"Μόλις μπήκαμε στο πιο κρίσιμο στάδιο στην πορεία της Ευρώπης. Ο διαχωρισμός μεταξύ ισχυρών και ανίσχυρων χωρών στην νομισματική ένωση έχει επιτευχθεί. Η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης, όχι μόνο δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα, αλλά ακόμη χειρότερα οι διαφορές των δύο κόσμων έγιναν περισσότερο εμφανής. Δεν υπάρχει σύμπνοια ούτε για την Ισπανία, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Κύπρο ή για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία", συμπληρώνει ο Mark Grant στρέφοντας την προσοχή του στα γεγονότα της Πέμπτης και της Παρασκευής.
"Στη Σύνοδο δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία για το θέμα της τραπεζικής εποπτείας. Η Αngela Merkel έθεσε ως "κόκκινη γραμμή" να μην έχει δυνατότητες με αναδρομική ισχύ ο ESM. Η σύγχυση μόλις τελείωσε και η κρίση μόλις ξεκίνησε", σημειώνει ο αναλυτής και παρατηρεί, πως παρά τις έντονες αντιθέσεις, Γερμανία, Αυστρία και ΣΙΑ δεν θα πουν ευθέως ότι σταματούν τη χρηματοδότηση, αν δεν περάσουν οι επιδώξεις τους.
"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες", τονίζει ο Grant, "δεν είναι ηλίθιοι. Μάλιστα, η μόνη φορά που οι Γερμανοί αντιμετώπισαν ένα θέμα με απόλυτο τρόπο και ξεκάθαρο "όχι" είναι η περίπτωση των ευρωοολόγων, όπου το στίγμα τους θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική κρίση στη χώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης