Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Rehn: Στις αρχές Νοεμβρίου θα καταβληθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Εξετάζεται η παράταση του ελληνικού προγράμματος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

tags :
Rehn: Στις αρχές Νοεμβρίου θα καταβληθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Εξετάζεται η παράταση του ελληνικού προγράμματος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
Στις αρχές Νοεμβρίου θα καταβληθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα δήλωσε ο Ευρωπαϊος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις O. Rehn, ενώ όπως τόνισε εξετάζεται και η παράταση του ελληνικού προγράμματος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν  οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων. Μετά από αυτό, συνέχισε ο επίτροπος, θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Αισιόδοξος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, O.Olli Rehn σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
"Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από την αξιολόγηση και αναμένω πως αυτό θα επιτευχθεί πριν από τα μέσα Νοεμβρίου", δήλωσε ο Rehn. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επανέλαβε ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Olli Rehn, ο οποίος δήλωσε ότι εξετάζεται η παράταση του ελληνικού προγράμματος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ είχε δηλώσει και προ ημερών ότι αναμένει την απόφαση των Ευρωπαίων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ύψους 31,5 δισ. ευρώ στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "εκτιμώ πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου".
Παράλληλα ο επίτροπος σημείωσε πως αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν  οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων. Μετά από αυτό, συνέχισε ο επίτροπος, θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Όσον αφορά την Ισπανία, ο κ. Rehn υπογράμμισε ότι η ισπανική κυβέρνηση είναι ανοικτή στην υποβολή του αιτήματος διάσωσης. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Μαδρίτη θα «κυνηγήσει» την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Όπως είχε τονίσει την Παρασκευή: Εάν η Μαδρίτη καταθέσει αίτημα για οικονομική στήριξη, τότε η βοήθεια ίσως λάβει τη μορφή μιας πιστωτικής γραμμής, η οποία θα μπορεί να παρέχει και τη δυνατότητα - επιλογή αγοράς κρατικών ομολόγων.
"Η ισπανική κυβέρνηση είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το εάν χρειάζεται βοήθεια ή όχι", έσπευσε να επισημάνει στη συνέχεια ο επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης