Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μegan Greene (Roubini Global Economics): Στο 90% οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ - Η έξοδος θα είναι επώδυνη και χαώδης- Θα συμβεί όταν καταρρεύσει η τρικομματική κυβέρνηση

tags :
Μegan Greene (Roubini Global Economics): Στο 90% οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ - Η έξοδος θα είναι επώδυνη και χαώδης- Θα συμβεί όταν καταρρεύσει η τρικομματική κυβέρνηση
Αμετακίνητη στις θέσεις της πως η η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ παραμένει η Megan Greene, διευθύντρια ευρωπαϊκών οικονομικών της Roubini Global Economics και στενή συνεργάτιδα του Νouriel Roubini.
Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξή της στο Bloomberg - παρά την ψήφο εμπιστοσύνης της Συνόδου Κορυφής στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει την κρίση - οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχονται στο 90%.
"Οι Ευρωπαίοι στη Σύνοδο δεν πήραν καμία ουσιαστική απόφαση για την Ελλάδα. Δεν έκαναν τίποτα για να στηρίξουν τη χώρα", σημειώνει για να επαναλάβει "Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ. Εάν δεν αποχωρήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2013, πιθανότατα θα εγκαταλείψει το ευρώ μετά τις γερμανικές εκλογές".
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, συνεχίζει η ίδια, θα είναι χαώδης, επώδυνη και θα συμβεί όταν καταρρεύσει η τρικομματική κυβέρνηση...
Μόλις πριν από 3 ημέρες, στις 16/10, η Greene είχε επανέλθει στο ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας: "Η Ελλάδα είναι πιθανό να αποχωρήσει από το ευρώ ακόμη και στο πρώτο εξάμηνο του 2013".
Όπως παράλληλα εξήγησε η ίδια, η συνεχιζόμενη επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα θα ωθήσει τη χώρα σε οικονομική δυσπραγία που μπορεί να διαρκέσει έως και μια 10ετία.
Επομένως, εξηγεί η Greene, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να αποφασίσει να κηρύξει στάση πληρωμών και να επιστρέψει στη δραχμή.
Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ πριν τα τέλη του 2013 θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, επανέλαβε η διευθύντρια ευρωπαϊκών οικονομικών της Roubini Global Economics.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στις 17/10, πριν από δύο ημέρες και ο ίδιος ο Roubini είχε δηλώσει στο Bloomberg: Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ξεπερνούν το 50%....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης