Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το δεύτερο κύμα αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει η Ελλάδα – Σε διαγωνισμό για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ – Γ. Εμίρης: Πρέπει να γίνουν αργά αλλά σταθερά βήματα

tags :
Το δεύτερο κύμα αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει η Ελλάδα – Σε διαγωνισμό για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ – Γ. Εμίρης: Πρέπει να γίνουν αργά αλλά σταθερά βήματα
Στο δεύτερο κύμα αποκρατικοποιήσεων προχωρά η Ελλάδα, μετά τα έξι projects που αναμένεται να αολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ  κ. Γ. Εμίρη, το Ταμείο θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση του 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Θα προκηρύξουμε κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Εμίρης από το βήμα του συνεδρίου Greece Investment Forum «Moving Forward».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν αργά και σταθερά βήματα και να λυθούν σημαντικά τεχνικά ζητήματα όπως η εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Η Αθήνα σκοπεύει να προωθήσει, εκτός από την πώληση του ποσοστού στα ΕΛΠΕ, τα λιμάνια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, την ΕΥΑΘ, τη Λάρκο, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις μαρίνες.
Σύμφωνα με τον κ. Εμίρη,  τα ΕΛΠΕ θα συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο γύρο των αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013.
Όπως σχολιάζει το Reuters, οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν «κλειδί» στις προσπάθειες της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Με βάση όσα προβλέπονται στους όρους της ελληνικής διάωσης, πρέπει να αντληθούν 19 δις. ευρώ έως το τέλος του 2015 και 50 δις. έως το τέλος του 2020. Αλλά η Ελλά έχει χάσει πολλούς στόχους εσόδων κι έχει αντλήσει μόλις 1,6 δις. ευρώ από τον Μάιο του 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης