Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Anders Borg (Σουηδός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα σε 6 μήνες θα αποχωρήσει από το ευρώ – Δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές γιατί τείνει να προεξοφληθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο

tags :
 Anders Borg (Σουηδός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα σε 6 μήνες θα αποχωρήσει από το ευρώ – Δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές γιατί τείνει να προεξοφληθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο
Ελλάδα θα μπορούσε να φύγει από την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους έξι μήνες, προειδοποίησε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg.
«Είναι πιο πιθανό ότι θα φύγουν», είπε ο κ. Borg, μιλώντας στην συνεδρίαση του  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκιο.
«Εμείς δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμβεί  ένα ατύχημα στο επόμενο εξάμηνο»

Ο Σουηδός ΥΠΟΙΚ έκανε την δήλωση αυτή λίγο πριν από τη συνεδρίαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 18 - 19 Οκτωβρίου  όπου θα συζητηθούν θέματα για  την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ.
Ο κ. Borg δήλωσε ότι μια ελληνική έξοδος θα  ήταν απίθανο να έχει  σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές, διότι ήδη τείνει να προεξοφληθεί.  Εν τω μεταξύ, στο Τόκιο οι πολιτικοί παράγοντες που συμμετέχουν  δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων χρέους που μαστίζει την ευρύτερη ευρωζώνη και τις ΗΠΑ και τονίστηκε  ότι θα επανεξεταστεί η πρόοδος μέσα σε έξι μήνες.
Η Christine Lagarde, επικεφαλής  του ΔΝΤ, βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της διαφορετικής της αντίληψης για την αντιμετωπίσιμη της κρίσης χρέους σε σχέση με την Γερμανία.
«Μπορεί να μην συμφωνούμε πάντοτε για όλα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια γενική συναίνεση ότι η συλλογική δράση θα παράξει αποτέλεσμα δήλωσε η Lagarde.
To ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί ενώ αναφέρθηκε ότι οι ουσιαστικές αβεβαιότητες παραμένουν.
Συμφώνησαν οι ισχυρές  οικονομίες του πλανήτη ότι  πρέπει να ακολουθήσουν  πολιτικές φιλικές προς την ανάπτυξη, ώστε να επιτευχθεί μια διατηρήσιμη ανάκαμψη.
Στο ανακοινωθέν της ευρωζώνης δόθηκε έμφαση στο ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Η ΕΕ επικεντρώνεται στην έγκαιρη εφαρμογή μιας τραπεζικής ένωσης  και μιας ισχυρότερης δημοσιονομικής ένωσης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της νομισματικής ένωσης και για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης