Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προ των πυλών η στρατιωτική σύρραξη Τουρκίας και Συρίας - Συριακοί βομβαρδισμοί στην Τουρκία - Αντίποινα της Άγκυρας

Προ των πυλών η στρατιωτική σύρραξη Τουρκίας και Συρίας - Συριακοί βομβαρδισμοί στην Τουρκία - Αντίποινα της Άγκυρας
Νέο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς συριακό βλήμα πυροβολικού έπληξε παραμεθόριο περιοχή της Τουρκίας. Αμέσως, η Άγκυρα προέβη σε αντίποινα, βομβαρδίζοντας συγκεκριμένες θέσεις της συριακής επικράτειας.
Το βλήμα που εκτοξεύτηκε από συριακό έδαφος έπληξε το χωριό Γιαγλιάνταγι, κοντά στην πόλη Αλεξανδρέττα, στην επαρχία Χατάι, κοντά στα σύνορα με την Συρία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες.
Εν τω μεταξύ, το πυροβολικό του τουρκικού στρατού συνέχισε νωρίς χθες το πρωί το βομβαρδισμό της περιοχής Τελ Αμπιάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους.
Ο όλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε και στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, εκτοξεύθηκε από το Τελ Αμπιάντ.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, κοντά στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να κηρύξει πόλεμο στη Συρία. Το γεγονός επιβεβαιώσε σήμερα και ο ίδιος ο Ερντογάν.
Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι βομβαρδισμοί προς τη γείτονα που ακολούθησαν την θανατηφόρα επίθεση προς την Τουρκία από τη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε Τούρκοι πολίτες και να τραυματισθούν άλλοι εννέα, αποτελούν «προειδοποίηση».
Παράλληλα, ο ΟΗΕ καταδίκασε με ανακοίνωσή του τις τρομοκρατικές όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις στην πόλη Χαλέπι, οι οποίες έλαβαν χώρα εντός της εβδομάδας, στοιχίζοντας την ζωή σε 48 ανθρώπους.  Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση ανέλαβε μια προσκείμενη στην Αλ-Κάιντα οργάνωση.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Συρία ζητώντας να σταλούν όπλα στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον οποίο έχουν ενταχθεί πολίτες αλλά και λιποτάκτες του τακτικού στρατού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης