Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε διαθεσιμότητα ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη για την προστασία του ΥΕΘΑ - 10 συλλήψεις για τα πρωτοφανή επεισόδια

Σε διαθεσιμότητα ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη για την προστασία του ΥΕΘΑ - 10 συλλήψεις για τα πρωτοφανή επεισόδια
(upd6)Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατος αξιωματικός ο οποίος είχε την ευθύνη των μέτρων για την προστασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Επιπλέον, διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Στο μεταξύ, στη σύλληψη 10 ατόμων από τους συνολικά 106 προσαχθέντες για τα σημερινά επεισόδια στο ΥΕΘΑ προχώρησαν οι αρχές. Οι έξι συνελήφθησαν ως προταίτιοι.
Το πρωί της Πέμπτης δημιουργήθηκε πρωτοφανής ένταση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σηκώσει το ρολό ασφαλείας της πύλης και λίγο αργότερα συγκεντρωμένοι παραβίασαν την κεντρική πύλη του υπουργείου και εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο, πολιορκώντας την κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΥΕΘΑ.
Λίγο μετά τις 11.00 και αφού απεδείχθη μάταια η παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν απωθώντας τους συγκεντρωμένους από τα σκαλοπάτια της εισόδου του υπουργείου.
Εκρηκτικό είναι μέχρι και αυτή την ώρα το κλίμα έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με εκατοντάδες εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να παραμένουν έξω από το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις 106 προσαγωγές συναδέλφων τους, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου στα ναυπηγεία, στις οποίες προχώρησε το πρωί η αστυνομία στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τους 106 που προσήχθησαν, οι δέκα συνελήφθησαν ως πρωταίτιοι των γεγονότων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατηγορούνται για εισβολή σε στρατιωτική εγκατάσταση και φθορά  δημόσιας περιουσίας.
Νωρίτερα το μεσημέρι επικράτησε χάος όταν συγκεντρωμένοι, πέταξαν πέτρες, ξύλα αλλά και καπνογόνα στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών, απωθώντας τους από το σημείο.
Λίγο μετά τις 18:00 οι διαδηλωτές απελευθέρωσαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας που οδηγεί προς Κηφισία, ωστόσο το ρεύμα προς την Πατησίων παραμένει κλειστό με περίπου 300 διαδηλωτές να παραμένουν  στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Βγάλτε τους εργαζόμενους από την ΓΑΔΑ, δεν είναι τρομοκράτες, απλά ζητούν δουλεία». Στο σημείο για συμπαράσταση έφτασαν φοιτητές και γιατροί που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
«Εδάρησαν ανηλεώς από τις δυνάμεις καταστολής και οδηγούνται τώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση», δήλωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Δεν είναι μόνο ότι διέλυσαν τη ζωή μας. Διέλυσαν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα», υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος.

Μπαράζ αντιδράσεων

«Το μέλλον του τόπου δεν παίζεται στο πεζοδρόμιο, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία, να προπηλακίζονται υπουργοί, υφυπουργοί και διοικητές και η δημοκρατία να είναι παράλυτη. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται υπηρεσίες. Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα πάση θυσία. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, με αφορμή τα επεισόδια στο Πεντάγωνο.
«Ή θα επιβιώσουμε όλοι μαζί και θα ξεφύγουμε από αυτήν τη στενωπό ή ως κράτος και ως κοινωνία θα συντριβούμε», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή τα επεισόδια και καταδίκασε τη στάση βουλευτών που -όπως είπε- ενισχύουν τα άκρα, «δείχνοντας» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και το βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή που βρέθηκαν το πρωί στο Πεντάγωνο. «Αυτή τη στιγμή της υπαρξιακής αγωνίας βρίσκονται τα άκρα για να δείξουν ότι δεν σέβονται τίποτα», πρόσθεσε.
Σε μήνυμά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο υπουργείο, ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Νταβρής, υπογραμμίζει ότι τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης οδηγούν «απλήρωτους και πεινασμένους οικογενειάρχες» στο «πεδίο της κοινωνικής βίας». «Κύριε Υπουργέ η πολιτική σας είναι αδιέξοδη. Πείτε στον κ. Στουρνάρα και στον κ. Πρωθυπουργό να πάρουν τα χρήματα από τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες, για να μπορέσουν και οι πένητες πλέον των ναυπηγείων να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Αποφύγετε πάση θυσία τη βία και αναλύστε σε βάθος το συγκεκριμένο περιστατικό», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
« Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ.
Όπως επισημαίνει « αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό, που εδώ και καιρό εμπαίζει μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων».
«Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης