Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σταματά να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μειμαράκης, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού - Είμαι παρών - Θα κάνω ό,τι χρειαστεί ώστε να λάμψει η αλήθεια - Πολιτικός σεισμός από τις καταγγελίες...

Σταματά να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μειμαράκης, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού - Είμαι παρών - Θα κάνω ό,τι χρειαστεί ώστε να λάμψει η αλήθεια - Πολιτικός σεισμός από τις καταγγελίες...
(upd3)Στην αναστολή άσκησης των καθηκόντων του προχωρά ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να εμπλέκεται - από κοινού με τους κ. κ. Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη - σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς» και προσθέτει «Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
Αναφορικά με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί. Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας».

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλούν οι καταγγελίες εναντίον των κ.κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης και μία εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου, κουμπάρου του Β. Μεϊμαράκη, φέρονται να εμπλέκονται -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού.
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μείμαράκης μετέβη σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Η συνάντησή τους διήρκησε μια ώρα. Σύμφωνα με το real.gr, o κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε σήμερα με τους πολιτικούς Αρχηγούς και τους ενημέρωσε ότι δεν παραιτείται αλλά θα αναστείλει την λειτουργία του ως Πρόεδρος της Βουλής, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης εμπλέκεται σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων που έλαβε χώρα την περίοδο 2005-2008.
Εν τω μεταξύ, μήνυση κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση με τις αγοραπωλησίες ακινήτων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Βουλγαράκης.
Όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter : "Όπως είχα δηλώσει από χθες, κατέθεσα μήνυση εναντίων των λασπολόγων, για τα μυθεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πληροφορήθηκε στη Ρώμη τις καταγγελίες εναντίον των Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη κι έδωσε εντολή ο φάκελος του ΣΔΟΕ να πάει κατευθείαν στα χέρια του εισαγγελέα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ζήτησαν επίσημα από το ΣΔΟΕ την δικογραφία που αφορά δημοσίευμα. Τις επόμενες ημέρες η κυρία Παπανδρέου θα καλέσει μάρτυρες που γνωρίζουν ή έχουν στοιχεία για την υπόθεση.
Χθες, ο κ. Μεϊμαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ότι από σήμερα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διερευνηθεί ταχύτατα η υπόθεση. Σύμφωνα με την ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Βουλής έθεσε στη διάθεση των τριών πολιτικών αρχηγών την παραίτησή του.Στη δήλωση που είχε κάνει μόλις η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας ανέφερε: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Εν τω μεταξύ, οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό κόσμο, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να ζητούν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Με δηλώσεις του στον realfm 97,8 ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε: «να προχωρήσει με κάθε τρόπο και σε βάθος η έρευνα χωρίς κανένα εμπόδιο από πολιτικούς ή οικονομικούς παράγοντες. Γιατί μπορεί αυτό που δημοσιεύτηκε από τη Realnews να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου και να υπάρχουν και άλλες πλευρές οι οποίες πρέπει να φωτιστούν. Αφορά δημόσιο χρήμα, κοινωνικό χρήμα και πρέπει το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσει».
Από την πλευρά του ο  βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση.
«Η Realnews καλά έκανε και δημοσίευσε ένα στοιχείο, μια κατάθεση τόσο σοβαρή. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει την απόλυτη αρμοδιότητα να κρίνει κάθε κατηγορία εναντίον οιουδήποτε, χωρίς να μείνει σκιά καθ’ οιονδήποτε τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης