Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ποιες είναι οι 10 εισηγμένες που κινδυνεύουν με διαγραφή από το ΧΑ λόγω χαμηλού τζίρου

tags :
Ποιες είναι οι 10 εισηγμένες που κινδυνεύουν με διαγραφή από το ΧΑ λόγω χαμηλού τζίρου
Ακριβώς 10 εισηγμένες βρίσκονται στο στόχαστρο της διοίκησης του ΧΑ καθώς παρουσιάζουν χαμηλά έσοδα και ήδη έλαβαν το μήνυμα ότι θα τους δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ν’ αυξήσουν τον ετήσιο τζίρο τους πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ διαφορετικά θα οδηγηθούν στην έξοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών...

Όπως δήλωσε στο www.bankingnews.gr ο πρόεδρος του ΧΑ Σπύρος Καπράλος και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Bloomberg στο Λονδίνο, «το ΧΑ δεν μπορεί να δέχεται επ’ αόριστον επιχειρήσεις με χαμηλότατους τζίρους γεγονός που πολλές φορές αποδεικνύεται ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς (είτε να πουληθούν ως οχήματα είτε να γίνονται θολά επενδυτικά γυρίσματα στη διάρκεια των συναλλαγών), η υπομονή μας εξαντλείται και θέλουμε να έχουμε υγιείς επιχειρήσεις στο ΧΑ αφού προτιμάμε να έχουμε λιγότερες εισηγμένες και  με καλά οικονομικά στοιχεία, παρά μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την έρευνα του www.bankingnews.gr οι 10 εισηγμένες που είναι ήδη στο «κόκκινο» με βάση τους χαμηλούς τζίρους το α' εξάμηνο του 2010 είναι οι εξής: Βαλκάν, Ελβιεμέκ, Κέκροπας, Κεραμεία Αλλατίνη, Red's, Κλωνατέξ, Εμπορικός Δεσμός, Ζάμπα, Microland Computers, Αεγέκ.
Η διοίκηση του ΧΑ θα βοηθήσει τις παραπάνω εισηγμένες συστήνοντας τρόπους να βελτιώσουν τον ετήσιο τζίρο τους πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ αλλά είναι πασιφανές ότι με την παρούσα οικονομική κατάσταση δύσκολα θα μπορέσει μία εταιρία να βελτιώσει τον τζίρο της εάν δεν πραγματοποιεί εξαγωγές.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ενάρετος κύκλος της διαγραφής εισηγμένων (περισσότερες από 35) με σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχει ξεκινήσει από την αρχή της προεδρίας του κ. Σπύρου Καπράλου (Μάιος 2004) σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξη Πιλάβιο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και με τον τωρινό πρόεδρο της Ε.Κ. τον κ. Αναστάσιο Γαβριηλίδη.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης