Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Για την στάση τους στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ευρωζώνη αποφασίζουν οι ΥΠΟΙΚ του «γερμανικού μπλοκ» - Ραντεβού Schaeuble, Urpilainen, De Jager στις 25 Σεπτεμβρίου – Επί τάπητος Ελλάδα, Ισπανία, τραπεζική εποπτεία

Για την στάση τους στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ευρωζώνη αποφασίζουν οι ΥΠΟΙΚ του «γερμανικού μπλοκ» - Ραντεβού Schaeuble, Urpilainen, De Jager στις 25 Σεπτεμβρίου – Επί τάπητος Ελλάδα, Ισπανία, τραπεζική εποπτεία
Οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Φινλανδίας, Ολλανδίας θα συναντηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου ώστε να ετοιμάσουν ένα κοινό πλάνο δράσης ενόψει του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και της Συνόδου Κορυφής στις 18-19 του μήνα.
Συνάντηση  θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Οικονομικών Φινλανδίας, Γερμανίας και Ολλανδίας στις 25 Σεπτεμβρίου, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και της Συνόδου Κορυφής στις 18-19 του μήνα, ώστε να συζητήσουν για το μέλλον της οικονομίας στην ευρωζώνη.
Οι εκπρόσωπο του «γερμανικού μπλοκ» κ.κ. και Urpilainen, Schaeuble, De Jager, αναμένεται να καθορίσουν ένα κοινό πλάνο δράσης για ζωτικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Όσον αφορά την Ελλάδα, Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία έχουν «μαλακώσει» το τελευταίο διάστημα τη στάση τους και όσον αφορά το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του μνημονίου κατά δύο χρόνια, διαμηνύοντας ωστόσο σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Αθήνα.
Ο Jan Kees De Jager, Ολλανδός Υπ. Οικονομικών έχει διαμηνύσει επανειλλημένως στην Ελλάδα ότι πρέπει να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της, ενώ έχει καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στη χώρα μας.  Αναφορικά με την Ισπανία, ο de Jager έχει υπογραμμίσει πως πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις
Σχετικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για την τραπεζική εποπτεία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εποπτεία όλων των τραπεζών της ευρωζώνης από την ΕΚΤ και ζητά να εποπτεύονται μόνο οι συστημικά μεγάλες τράπεζες. Πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας αναφέρουν μάλιστα ότι η Γερμανία ζητά τη δημιουργία ενός ξεχωριστού φορέα εποπτείας, στον οποίο θα συμμετέχουν μόνο οι ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης