Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει η συμφωνία για την Emporiki υποστηρίζει η Credit Agricole - Στο προσκήνιο και η Eurobank – Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…

Σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει η συμφωνία για την Emporiki υποστηρίζει η Credit Agricole - Στο προσκήνιο και η Eurobank – Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…
Σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει η συμφωνία για την Emporiki ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου της Credit Agricole επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr που έκανε λόγο για νέα παράταση 10-15 ημερών.

Συγκεκριμένα τονιζόταν ότι «Μπορεί στις 15 Σεπτεμβρίου να «λήγουν» οι προσφορές των 3 ενδιαφερομένων τραπεζών Εθνικής, Eurobank και Alpha bank για την Emporiki αλλά υπάρχει αυξημένη πιθανότητα η Credit Agricole να ζητήσει παράταση 10-15 ημερών ακόμη ώστε να λάβει τις οριστικές τις αποφάσεις με βάση πηγές.
Αν ενεργοποιηθεί η νέα παράταση θα σχετίζεται περισσότερο με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα.
Όπως έχει ήδη τονιστεί μπορεί  να υπάρξει έκπληξη στις αποφάσεις της Credit Agricole όσον αφορά την Emporiki.
Η έκπληξη αφορά την τράπεζα που θα επιλέξουν για την Emporiki. Ίσως οι έσχατοι να έρθουν πρώτοι. Η προσφορά της Eurobank φαίνεται ότι «αρχίζει να παίζει εκ νέου» ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει προτείνει σε στελέχη της Emporiki να συμμετάσχουν σε νευραλγικές θέσεις στο νέο σχήμα. Οι προσφορές των Alpha και Εθνικής συνεχίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων» με μεγάλες αξιώσεις.
Αξιοπερίεργο πάντως είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η Credit Agricole δεν είχε επικοινωνία με τουλάχιστον 2 εκ των 3 τραπεζών.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όπως και τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένο.
Με βάση πληροφορίες 80% είναι οι πιθανότητες να κλείσει το deal με κάποια εκ των 3 ενδιαφερομένων και 20% να παγώσει τις διαδικασίες.
Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Credit Agricole που ζητούσε την δυνατότητα τροποποίησης των προσφορών για την Emporiki με βάση τελευταίες πληροφορίες.
Η Γαλλική τράπεζα ζητούσε ουσιαστικά να αλλάξουν ή τροποποιηθούν οι όροι που έθεσε στην επιστολή του ο Παπαδάκης ο υποδιοικητής της ΤτΕ.
Σημειώνεται ότι η ΤτΕ έθεσε 3 όρους
1)Να ανακεφαλαιοποιηθεί πριν πωληθεί η Emporiki με 2,5 δις συν επιπλέον 500 εκατ ευρώ συνολικά 3 δις ευρώ
2)Να καλυφθεί το funding gap των 4,9 δις ευρώ από την Credit Agricole
3)Να μην καταβληθούν μετρητά στην Credit Agricole από τις ελληνικές τράπεζες και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με ανταλλαγή μετοχών.
Ταυτόχρονα και το ΤΧΣ έθεσε 4 ρήτρες εκ των οποίων να προκύπτουν αποδεδειγμένα συνέργειες στο deal καθώς μόνο τότε θα δώσει το πράσινο φως και θα εγκρίνει την αγοραπωλησία.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Credit Agricole είναι απλό και πολυσύνθετο μαζί.
Έλαβε 3 προσφορές για την Emporiki από την Alpha, Eurobank και Εθνική αλλά οι τρεις προσφορές έχουν πολλά κοινά.
Κατά ορισμένες εκτιμήσεις οι αυστηρά οικονομικές διαφορές δεν υπερβαίνουν τα 80-120 εκατ ευρώ μεταξύ των προσφορών, ωστόσο υπάρχουν αποκλίσεις σε επιμέρους όρους όχι οικονομικούς αλλά τεχνικούς.
Η Credit Agricole έχει λάβει λοιπόν 3 προτάσεις – προσφορές αλλά κατ΄ ουσία έχει λάβει μια προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης